Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De Winteropening 2023 in Sölden staat voor de deur

Solden winteropening 2022

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De winter is helemaal niet meer zo ver weg als je misschien denkt, de Winteropening 2023 in Sölden staat alweer voor de deur. Sölden zal het nieuwe winterseizoen wederom inluiden met het grote testweekend. De Winteropening is the place to be voor echte wintersportliefhebbers en vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 7 november. De sfeer tijdens dit testevent staat in het teken van gezelligheid, de nieuwste ski- en snowboardmodellen en de verse pistes. Hoe de Winteropening 2023 in Sölden eruit gaat zien?

Dit kun je verwachten van de Winteropening 2023 in Sölden

Het testweekend in Sölden is de Winteropening van het nieuwe skiseizoen. Op de Tiefenbachgletscher in het Oostenrijkse skigebied wordt een groot testcentrum opgebouwd waar meer dan 1000 paar ski’s en 500 snowboards klaar staan om getest te worden. Het testevent geeft je de unieke kans om de nieuwste wintersportmaterialen te testen en alle bekende wintersportmerken komen samen op dit geweldige evenement. Naast het testen van ski’s en snowboards kun je ook brillen, helmen en andere wintersportuitrusting uitproberen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een lift- en testpas.

Hoe het testen van ski’s in z’n werk gaat? Vorig jaar waren wij er ook bij in Sölden!

Double Dutch

De Winteropening 2023 in Sölden wordt georganiseerd door Double Dutch Mountain Events. Double Dutch is een wintersportevenementenbureau dat is opgezet door twee Nederlandse heren. Beiden hebben een enorme passie voor wintersport en hebben de nodige ervaring in de bergsport. Zij hebben de vorige edities ook georganiseerd en zijn van plan om er dit jaar weer een geslaagd event van te maken!

Wintersport in Sölden

Een wintersport in Sölden staat gelijk aan goede pistes, mooie uitzichten en een en al gezelligheid. Vanwege de hoge ligging heeft Sölden een lang skiseizoen en ben je verzekerd van perfecte sneeuwcondities. Dat komt door de drie aanwezige gletsjers met zeker 144 kilometer aan pistes. Het grootste gedeelte van de pistes zijn blauw en rood, maar voor de gevorderden zitten er ook een aantal uitdagende zwarte afdalingen tussen. Dat maakt deze bestemming perfect voor wintersporters van alle niveaus. Aan gezelligheid ook geen gebrek! Après-ski liefhebbers zijn in Sölden op de juiste plek.

Er zijn veel fijne berghutten en na het skiën kun je de dag gezellig afsluiten in de après-ski. Het feest start al vroeg in de middag op het terras bij de Giggijoch-liftstation voor het eerste biertje na het skiën. De Schirmbar en de Almrausch zijn ook niet te missen voor de après-ski!

Lees ook: Skigebied uitgelicht: tips voor je wintersport in Sölden

skiën in Sölden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in