Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

De winter is eindelijk weer terug in Winterberg

De pistes in Winterberg zijn eindelijk van goede kwaliteit! Dankzij de sneeuwval van afgelopen weekend zijn de pistes in Winterberg nu bedekt met zo’n 20 cm sneeuw. Hierdoor is het aantrekkelijk om een weekendje naar Winterberg te gaan. Heb jij dit weekend nog niets te doen?

Koude temperaturen en sneeuw

Vorige week waren de omstandigheden in Winterberg nog bijzonder slecht. De warme temperaturen zorgde ervoor dat de pistes er bizar slecht bij lagen. De pistes waren meer groen dan wit. Hier kwam gelukkig afgelopen weekend verandering in. De temperaturen daalden waardoor de sneeuwkanonnen konden draaien en als kers op de taart begon het ook nog eens te sneeuwen!

Goede omstandigheden

De sneeuw heeft het skigebied veel goeds gebracht. De pistes zijn weer prachtig wit en je kunt gebruik maken van 15 liften en zo’n 10 kilometer aan pistes. Niet alle pistes zijn open, maar de kwaliteit van de geopende pistes is wel goed. Om jullie een indruk te geven hoe het er nu in Winterberg uitziet, heb ik wat webcambeelden verzameld. Kun jij ook niet wachten om op de ski’s te staan?

Wintersport in Winterberg

Skigebied Winterberg is een populaire wintersportbestemming onder de Nederlanders. Dit komt onder andere doordat het maar iets meer dan 300 km rijden is vanaf Utrecht. Dit maakt het skigebied ideaal voor een wintersport dichtbij huis of een weekendje weg naar de sneeuw. Winterberg beschikt over ruim 27 kilometer aan pistes die vooral leuk zijn voor beginners en families met kinderen. Er zijn veel leuke restaurants aanwezig en er hangt een gezellige sfeer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in