Nieuwsalert per mail ontvangen

© Eisriesenwelt

De weg naar de Eisriesenwelt sneeuwvrij maken is een flinke klus

Wintersportredacteur

In de zomermaanden valt er in de Alpen genoeg te beleven. Er zijn zelfs een aantal winterse activiteiten die je kunt toevoegen aan je programma. Eén van die activiteiten is een bezoek aan de Eisriesenwelt in Werfen (+/- 40 km vanaf Salzburg). Dit is de grootste ijsgrot ter wereld en van begin mei tot eind oktober kun je deze iedere dag samen met een gids betreden. Maar daarvoor moet eerst nog iets gebeuren.

Voor de grot officieel geopend kan worden, moet er eerst sneeuw worden geruimd. De ingang naar de grot ligt grotendeels bedekt onder een dikke laag sneeuw.

Een flinke klus

De meeste dalen zijn inmiddels weer groen, maar bovenin de bergen is het nog volop winter. Het heeft het afgelopen seizoen flink gesneeuwd en dat betekent dat men voor veel zomerse activiteiten de wegen weer sneeuwvrij moet maken. De Eisriesenwelt ligt in het Tennengebirge. De ingang naar de grot is dit jaar voor meer dan de helft bedekt met sneeuw. Eerst moet de weg ernaartoe sneeuwvrij worden gemaakt. Dan pas kan men aan de ingang beginnen. Een spannende klus die niet zonder gevaar is. Alles is krap en er kan van veel misgaan.

De Eisriesenwelt gaat op 1 mei weer open. De medewerkers zijn de komende drie weken hard aan het werk om alles gereed te maken voor de toeristen. Dit jaar verwacht men meer dan 150.000 mensen! Benieuwd hoe dat er aan toe gaat? Bekijk hieronder de foto’s in het Facebookbericht van de Eisriesenwelt.

Eisriesenwelt in de zomer

De Eisriesenwelt is de grootste ijsgrot ter wereld en strekt zich ruim 40 km uit in het Tennengebirge. In de grot kun je genieten van een indrukwekkend schouwspel van ijs in allerlei vormen en kleuren. Interessant om te weten is dat er deze winter minder koude lucht door de grot heeft gestroomd, omdat alle ‘luchtgaten’ waren dichtgesneeuwd. Ondanks dat zal de temperatuur deze zomer lager liggen dan normaal. Neem dus warme kleding mee als je de grot gaat bezoeken! Informatie over openingstijden, tickets en prijzen voor een bezoek aan de Eisriesenwelt vind je hier.

 

Nog meer sneeuwvrij

De weg naar de Eisriesenwelt is niet de enige die sneeuwvrij wordt gemaakt. Ook is inmiddels gestart met het sneeuwvrij maken van de Silvretta Hochalpenstraße en de Grossglockner Hochalpenstraße.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in