Nieuwsalert per mail ontvangen

De slechtste manier om de sleeplift te gebruiken

Wintersportredacteur

Je hebt knuppels en je hebt knuppels. Eerlijk is eerlijk, we weten niet wat er vooraf is gegaan aan deze video, maar we kunnen wel zeggen dat dit ongeveer de slechtste manier is om de sleeplift te gebruiken.

Blijft lastig

De sleeplift is – na de shotjes Jägermeister – voor velen het meest gevreesde onderdeel van de wintersportvakantie. Al bij het instappen begint de hel. Als je net te laat omdraait heb je zo’n ankertje in je nek en als ‘ie eenmaal zit moet je nog maar afwachten of je de eerste meters overleeft. Lukt dat, dan zit je de hele lift te kloten met je ski’s, want die komen altijd tegen die van je liftgenoot aan en je zou zweren dat die je er probeert uit te duwen. En dan hebben we het nog niet eens over het snowboard gehad. Waar moet je nou precies leunen? En waarom gaat dan ding altijd z’n eigen weg?

En heb je dan echt de hele liftrit overleefd, dan moet je nog uitstappen ook. Dan moet er bepaald worden wie er eerst gaat en dan moet diegene dat ook echt doen, anders zit de ander in de palen. En dan is het ook nog eens opletten of je nergens aan blijft haken. Elke keer is de lift weer een uitdaging, want er kan zoveel fout gaan. Ach, dat houdt het spannend toch?

 

Een goed voorbeeld van hoe het niet moet

De onderstaande video laat zien hoe je de lift vooral niet moet gebruiken. Veel slechter kun je ‘m ook niet gebruiken. De snowboarder in kwestie lijkt meer op vers gevangen vis dan op een snowboarder.

Nog meer moois

Houd je wel van een beetje leedvermaak op z’n tijd? Dan hebben er we er nog eentje voor je uit ons archief. Gewoon even lekker genieten van andermans fouten.

Snowboardster maakt fout in sleeplift en wordt gelanceerd

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in