Nieuwsalert per mail ontvangen

De ongeschreven regels op de piste

Overal waar mensen zijn, moeten er regels zijn om alles in goede banen te laten verlopen. Zo zijn er ook op de piste hele belangrijke regels opgesteld om ongelukken te voorkomen. Gisteren hebben wij het al gehad over de pisteregels in een funpark. Deze overlappen enigszins de FIS pisteregels, maar zijn op sommige fronten net iets anders. Een van de FIS regels is: “Stop niet op smalle en onverwachtse plaatsen”. Een regel die veel wintersporters over het hoofd zien en wat voor gevaarlijke situaties op de pistes kan zorgen.

 
De situaties dat mensen midden op de piste blijven staan gebeuren vaak onbewust. Hierbij een aantal ongeschreven regels op de piste:

– Je bent rustig aan het skien en er komt onverwachts een waaghals met enorme snelheid langs skien. Uit schrik blijf je staan en zonder dat je het door hebt sta je midden op de piste stil. Zorg ook in schrik situaties dat je aan de zijkant van de piste stil gaat staan.

– Op de piste heb je te maken met heuvelachtig landschap. Zorg er voor dat je nooit achter een heuvel met je groep stil gaat staan. Andere piste gebruikers kunnen met grote snelheden niet snel genoeg reageren als je plotseling achter een heuvel stil staat.

– Bospaden zijn heerlijke routes om ontspannen en rustig af te dalen. Het komt vaak voor dat er grote opstoppingen ontstaan op een bergpad omdat mensen onnodig blijven staan. Ga nooit midden op een bospad stilstaan, want dat zorgt voor onnodige irritaties.

– Door het grote aanbod aan pistes in een gebied komt het vaak voor dat pistes elkaar kruizen. Zorg dat je mensen de ruimte geeft op deze kruisingen en blijf niet onnodig stilstaan. In het verkeer blijf je namelijk ook niet midden op een kruising stil staan met je auto.

– In het hoofdseizoen staan er lange rijen bij de skiliften. Niet alleen bij het begin van de lift zorgt dit voor drukte, maar ook bij het einde. Blijf dus niet stil staan bij het einde van de lift. Zorg er voor dat je direct ruimte maakt voor andere lift gebruikers.

Kortom, houd rekening met je mede piste gebruikers. Denk niet alleen aan jezelf!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in