Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De laatste trends: veilig, warm en modieus

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wat vind je het belangrijkste aan je wintersportuitrusting? Warmte, veiligheid, comfort of misschien wel de uitstraling? De wintersporthelm is dé trend van het moment en biedt het allemaal. Het dragen van een wintersporthelm deed men voorheen alleen voor de veiligheid, maar tegenwoordig is de wintersporthelm een echt hype. Je kunt de helm in alle soorten, kleuren en maten vinden in de winkels. J krijgt het niet koud tijdens je wintersport door de comfortabele warme voering in de helm. Wil je toch geen wintersporthelm kopen? Dan kan het zomaar zo zijn dat je één van de weinige bent op de piste die er geen op heeft en buiten de boot valt! In veel skigebieden zoals in o.a. Oostenrijk en Italië is de wintersporthelm verplicht gesteld voor kinderen tot 14 en 15 jaar. 

Groen, roze of felgeel?
Welke kleur kies je voor je wintersport uitrusting? Je kunt alle kanten op. De trend van de zomer zijn felle kleuren. Deze trend gaat zich ook doorzetten in de wintersport. Het is dit jaar daarom ook makkelijker dan ooit te voren om een kleur kiezen. Verschil in kleur tussen de wintersportbroek en de wintersportjas is ook een veel voorkomende combinatie.  Daarnaast komen de aardetinten weer terug. Hierbij kun je denken aan de kleuren olijfgroen, bruin, beige, donkerblauw en grijs. Deze ‘natuurkleuren’ worden ook gebruikt om te combineren met de felle kleuren. De laatste kledingtrend die niet mag ontbreken, is denim. Vorig jaar was dit al te zien op de pistes maar tijdens je wintersport in 2012/2013 kom je het nog vaker tegen. Kortom alles kan én alles mag wat betreft kleuren dit jaar tijdens je wintersport!

Stretch broeken
Dit wintersportseizoen zijn de strakke, maar comfortabele, stretch broeken voor vrouwen hét kledingstuk. De broeken verbergen de vrouwelijke vormen niet in een skibroek tijdens de wintersport. Tevens lijkt het of de benen door deze broek langer zijn. Ook in de wintersportjassen van het seizoen 2012/2013 zie je stretch terug. Getailleerde jassen worden steeds meer gedragen op de pistes. In deze jassen kan gemakkelijk worden bewogen door de stretch die erin verwerkt is. Overigens zijn gewatteerde jassen voor zowel mannen als voor vrouwen nog lang niet uit de mode. Deze lekkere wind- en waterdichte, warme en comfortabele jassen kun je dan ook vinden in alle modieuze kleuren.

Recycling
Iets wat steeds belangrijker wordt is duurzaamheid. Ook in de wintersportbranche wordt hier steeds meer aandacht aan besteed. Veel wintersport kledingmerken letten op verschillende manieren op het milieu en laten dit terugzien in de labels van de kleding. Recycling is hier een voorbeeld van. Zo kan er worden gedacht aan recycling van jassen en broeken waar enkele kledingbedrijven al mee bezig zijn.

Off- en on-piste ski in één
Tegenwoordig zijn er veel skiërs die de voorkeur geven aan op de piste én off-piste. We zien hierdoor een nieuwe trend in de skiuitrusting. De opkomst van een bredere en vooral langere ski hebben we in de afgelopen jaren niet ongezien voorbij laten gaan. De ski’s kunnen tijdens bochten makkelijker in de sneeuw snijden door de extra breedte. De normale ski wordt afgemeten tot op de kin. Deze ‘all-mountain’ ski wordt afgemeten tot het voorhoofd en vaak ook nog daarboven. De ski is dus een stuk langer dan de normale ski. Als je off-piste skiet kun je met deze lengte makkelijker door de diepe sneeuw.

Voordat je op wintersport gaat, zijn er dus nog genoeg trends om over na te denken. Je kunt gewoon de kleur kiezen die je leuk vindt en zo je eigen draai geven aan de laatste trends. Voor je veiligheid is het belangrijk om niet te vergeten om een helm aan te schaffen voordat je aan de wintersport begint! Kijk op Snowtime.nl voor de laatste wintersporttrends en handige tips.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in