Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De Groot, Semmelink, Smits en Hetzenauer zijn Poederbazen 2015

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Voor de tweede keer werd dit jaar het Poederbaas Freeride Festival gehouden in het Oostenrijkse Goldeck. Tijdens de qualifier stonden op vrijdag 93 deelnemers aan de start om zich te kwalificeren voor de finals op zaterdag, waar gestreden werd om de titel ‘Poederbaas 2015’. De winnaars: Paul de Groot (ski heren), Berber Semmelink (ski dames), Tom Smits (snowboard heren) en Dees Hetzenauer (snowboard dames).

Naast de kroning tot Poederbaas maken de vier Poederbazen ook nog kans om een CMH Benelux Heliskitrip in Canada begin 2016. De gelukkige wordt in het najaar bekend gemaakt.

Ongeveer 200 deelnemers kwamen op het evenement af en werden voorzien van vier dagen freeride spektakel. De deelnemers werden gecoacht door echte professionals als Irian van Helfteren, maar er was meer te doen. Fotoshoots, freeride wedstrijden, après-skifeesten, ski’s testen, aan alles was gedacht. Nu het evenement aan z’n einde is gekomen kan de organisatie terugkijken op een geslaagd festival.

Behalve de ‘Poederbaas’ titel werd er ook gestreden om de titel ‘ERU Kaaskop 2015’. Deze prijs, de ERU Kaashelm werd gewonnen door Caroline Ooms, die de vetste trick op de kicker in de qualifier heeft gemaakt. Een belangrijk ander onderdeel van de week was de ‘Battle of the Lowlands’. België heeft Nederland onlangs uitgedaagd voor een landenstrijd waarbij de beste 10 Nederlandse en Belgische rijders punten konden verdienen. Nederland ging de strijd uiteraard aan en overwon. De wisselbokaal is dus in ieder geval tot volgend jaar in ons kleine kikkerlandje te vinden.

Op naar het Poederbaas Freeride Festival 2015!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in