Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De beste insidertips voor je wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Dietmar Denger

Wintersportredacteur

Ga je op vakantie naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental? Dan kun je zeker een beetje extra informatie gebruiken, dit skigebied is namelijk enorm. Wil je weten wat je echt niet mag missen? We hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. Lees deze maar even goed door voordat je naar Oostenrijk afreist.

Tip 1: de Jubileum actie in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

De samenwerking in de skiregio SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental bestaat alweer 45 jaar. In 1977 gingen de skiliftexploitanten in het Brixental en die van de Wilde Kaiser samen verder als SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Voor het jubileum zijn er een aantal acties en voordelen voor wintersporters! Zo krijg je 10% korting op een skipas van minimaal 3 dagen in de periode 18-03-2023 tot en met 10-04-2023, als je deze boekt voor februari. Daarnaast kunnen kinderen tot 15 jaar in de periodes van 8-12-2022 tot en met 16-12-2022 en 18-03-2023 tot en met 10-04-2023 voordelig skiën. Een skipas voor kinderen tot 15 jaar is gratis als een van de ouders een skipas van minimaal 3 dagen koopt.

LEESTIP: Nieuws uit SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental: klaar voor winter 2022/2023

Tip 2: het Early Bird Skiing in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Vanaf 26 januari 2023 staat het Early Bird Skiën op het programma in SkiWelt Brixen en SkiWelt Westendorf. Elke donderdag kun je vanaf 07.30 uur afdalen van verschillende geselecteerde pistes. In totaal is er 22 km ter beschikking om op te skiën, terwijl je naar de zonsopkomst kijkt. De volgende liften zijn geopend tijdens het Early Bird Skiing: SkiWelt lift, Sonnenlift, Choralmbahn, Alpenrosenbahn 1 & 2 en Talkaserlift.

Tip 3: bezoek het Iglu Dorf

Een andere hele bijzondere tip is het ALPENIGLU iglodorp. Dit dorp is volledig gemaakt van ijs en opgebouwd in Hochbrixen bij het bergstation van de gondelbaan. Het is een hele leuke attractie om doorheen te lopen, pauze te houden of misschien zelfs te overnachten. Er is namelijk een kerk, restaurant, ijsbar en tentoonstelling.

Tip 4: onderweg in de nacht in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Rodelen kun je in veel skigebieden, maar in SkiWelt kun je zelfs afdalen met je slee in de avond. In de hele skiregio zijn er drie dagelijks geprepareerde en verlichte rodelbanen. Je kunt rodelen in:

  • SkiWelt Söll: op de Hexenritt
  • ook in SkiWelt Söll: op de Mond rodelbaan
  • of in SkiWelt Ellmau/Going: op de Astberg rodelbaan

Een bijzondere aanrader is de rodelbaan in SkiWelt Ellmau/Going. Om deze afdaling te maken moet je eerste de berg op met de lift. Daarna kun je van de Astberg in SkiWelt Going een afdaling maken van rond de 20 tot 25 minuten. Het is een afdaling die goed geschikt is voor gezinnen. Er wordt gestart op een hoogte van 1258 meter en de lengte van deze rodelpiste is 4,5 km. Een flinke uitdaging, maar deze is het zeker waard!

Daarnaast kun je ook nachtskiën in dit skigebied. SkiWelt Söll heeft 10 km aan pistes verlicht, zodat deze ook gebruikt kunnen worden in de avond. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden in SkiWelt Brixen om te nachtskiën. Bekijk alle mogelijkheden via de SkiWelt website!

Tip 5: bezoek de Gipfelalm Hohe Salve

Wil je even tot rust komen voordat je de langste afdaling maakt in de skiregio SkiWelt? Dan kun je een pauze inplannen op 1829 meter hoogte bij de Gipfelalm Hohe Salve. Dit restaurant ligt boven op de berg in SkiWelt Hopfgarten. Hier kun je het mooie 360 graden uitzicht over de bergen rondom de regio bewonderen. Je hebt hier zicht op 70 verschillende drieduizenders in Oostenrijk. Het restaurant is een van de hoogste gelegen restaurants van Oostenrijk. Daarnaast kun je natuurlijk genieten van echte Tiroolse gerechten, internationale cuisine en huisgemaakte taart. Bij het restaurant staat ook de hoogste bedevaartskerk van Oostenrijk. Je kunt dit bijzondere restaurant en de kerk ook bereiken zonder ski’s, met de gondels vanuit Hopfgarten en Söll.

Tip 6: de SkiWelt Tour

Hoe wij aanraden om het hele skigebied van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental te ontdekken? Dat is via de SkiWelt Tour, een skitocht die je door het hele skigebied lijdt. De route van 21 pistes kun je op elk punt beginnen of stoppen. Zo kun je er zelf voor kiezen hoeveel van de route je per dag wilt afleggen. De echte doorzetters proberen natuurlijk alle 69 kilometers op één dag af te leggen.

Tip 7: ski naar een van de uitzichtplatformen

Wil je genieten van het mooiste uitzicht over de Oostenrijkse bergen? Dan raden wij je aan om naar een van deze uitzichtsplatformen te skiën:

  • Fotopunt Kleine Salve: In SkiWelt Itter wacht bovenaan de Salvistabahn een prachtig uitzicht op je. Misschien ken je verhalen over de mega grote skistokken in de SkiWelt, deze kun je hier in het echt bewonderen. De stokken staan bij het fotopunt op een hoogte van 1558 meter. Hier kun je gegarandeerd een mooie foto ter herinnering maken!
  • Keizerlijk genieten platform: in SkiWelt Scheffau kun je skiën naar het keizerlijke platform. Dit punt zie je zeker niet over het hoofd, je vind hier namelijk een grote kroon. Een perfecte locatie om van het uitzicht te genieten en een foto te schieten.
  • Top of SkiWelt – fotopunt: het hoogste punt van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ligt in SkiWelt Westendorf op 1892 meter. Hier is het Top of SkiWelt uitzichtspunt. Bij dit punt staat de bijna veertig jaar oude skilift, waarmee je een mooie foto kunt maken. Daarnaast moet je zeker even om je heen kijken, je bent namelijk omringd met 70 drieduizenders.
  • Voor prachtige uitzichten kun je ook naar een van de andere toppen in SkiWelt skiën. Op de Choralpe, Zinsberg, Ellmau Hartkaiser en ook op de Hohe Salve kun je genieten van de weidse uitzichten over de besneeuwde bergen.

Verblijven in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Benieuwd geworden naar dit skigebied en wil je alle verschillende mogelijkheden weten? Dan kun je een vrijblijvend overzicht van de beschikbare accommodaties in dit skigebied aanvragen via de website. Super handig om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in