Nieuws uit SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental: klaar voor winter 2022/2023

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een groot en veelzijdig skigebied in Tirol. In dit moderne skigebied wordt er elk jaar vernieuwd en verbeterd. Om het skiplezier van wintersporters nog meer te vergroten en de ecologische voetprint van de regio te verkleinen is er ook dit jaar geïnnoveerd. We vertellen je graag wat je aankomende winter 2022/2023 kunt verwachten in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental bestaat uit negen verschillende dorpen. Vanuit de dorpen Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll, Westendorf en Kirchberg heb je toegang tot meer dan 270 km aan pistes. In dit skigebied kom je niets te kort, met ruim 80 berghutten/restaurants en uitzicht op maar liefst 70 drieduizenders. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is niet alleen ontzettend leuk voor gevorderde skiërs, maar je kunt je hier ook prima vermaken als beginner of met een gezin. De pistes zijn heel breed en er zijn vele faciliteiten voor kinderen, zoals funparks, skilessen en een rodelbaan.

45-jarig jubileum

De samenwerking in de skiregio bestaat alweer 45 jaar. In 1977 gingen de skilift-exploitanten in het Brixental en die bij de Wilde Kaiser samen verder als SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Toen ontstond de droom om de mooiste, meest moderne en meest succesvolle skibestemming te worden. Daar zijn ze in dit skigebied al goed mee op weg. Voornamelijk aan verduurzaming wordt hard gewerkt in het skigebied. Zo draaien de sneeuwkanonnen bijvoorbeeld al jaren op ecostroom. Een aantal hoogtepunten in SkiWelt de afgelopen jaren zijn onder andere:

  • 1970: de langste kabelbaan van Europa werd gebouwd in Ellmau.
  • 1988: in SkiWelt kwam de eerste 8-persoonsstoeltjeslift van Europa in Söll.
  • 2008: in Brixen werd de eerste op zonne-energie draaiende lift ter wereld gebouwd.

Acties voor het jubileum

Voor het jubileum zijn er een aantal acties en voordelen voor wintersporters! Zo krijg je 10 procent korting op een skipas van minimaal 3 dagen in de periode 18-03-2023 tot en met 10-04-2023, als je deze boekt voor februari. Daarnaast kunnen kinderen tot 15 jaar in de periodes van 8-12-2022 tot en met 16-12-2022 en 18-03-2023 tot en met 10-04-2023 voordelig skiën. Een skipas voor kinderen tot 15 jaar is dan gratis als een van de ouders een skipas van minimaal 3 dagen koopt.

Nieuw in 2022/2023 in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Er zijn verschillende updates gedaan in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. We hebben alle vernieuwingen op een rijtje gezet:

Twee officiële routes voor piste-toerskiërs in Söll

In SkiWelt Söll kun je aankomende winter twee nieuwe routes nemen als piste-toerskiër. De ene route gaat naar het bergstation Hexenwasser en de andere naar de Keat Almen. Voor de route naar het bergstation van de Hexenwasser gondelbaan neem je de familieafdaling/Maanrodelbaan blauwe route 40 omhoog. De andere nieuwe route volgt dezelfde piste, nummer 40, maar je kunt er ook voor kiezen om route 40a te nemen. Deze iets uitdagender, dit is namelijk een zwarte piste. Na 40 of 40a ga je verder omhoog met nummer 43. Daar bereik je de Keat Almen. Zin om een van deze routes te gaan proberen?

Nieuwe activiteit in Söll

Ook nieuw in Söll sinds 2022 is een activiteit in de Hexenwassergondel. Hier kun je overdag of in de avond de Prosecco gondel twee uur lang reserveren. Op deze manier heb je een privé-gondel en kun je genieten van hapjes, wijn en muziek. Ontzettend leuk als romantisch uitje met zijn tweetjes?

3D-animatiefilm in het KinderKaiserland in Scheffau

Scheffau is een speelparadijs voor kinderen, voornamelijk het KinderKaiserland is erg geliefd. Kinderen worden hier uitgedaagd met leuke spelletjes. Aankomende winter is er een nieuw element in het KinderKaiserland in Scheffau. In de grote tunnel met brede lopende band zijn nu hologramtechnieken toegepast. Daar kunnen kinderen aankomende winter kijken naar een 3D-animatiefilm van mascotte Snoki. In de film worden allerlei skitechnieken uitgelegd door de mascotte. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren over bochten maken, remmen en de sneeuwploeg. Super leuk én leerzaam!

Updates qua verduurzaming

Duurzaamheid is al jaren een groot en belangrijk thema in dit skigebied. In 2022 is er maar liefst 14 miljoen euro geïnvesteerd in technieken die energiegebruik optimaliseren. Zoals in Ellmau, hier werden systemen geïnstalleerd voor de optimalisering van de sneeuwproductie, daarnaast werd het zonne-energiesysteem uitgebreid. Het skigebied kan de komende jaren in vier dagen besneeuwd worden door de vergroting van twee waterreservoirs. Het dalstation in Ellmau is uitgebreid met zonnepanelen die samen een capaciteit van 350.000 kWh per jaar hebben. Door deze beide investeringen kunnen de energiekosten gehalveerd worden.

Ook in Scheffau zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. De besneeuwing is geoptimaliseerd door de waterreservoirs Scheffau en Brixen samen te voegen. Daarnaast zijn er ook in deze skiregio nieuwe zonnepanelen geplaatst.

Eventtips: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Een aanrader voor als je nog geen vaste datum geprikt hebt voor je wintersport is om een van de events in de skiregio te bezoeken. Zo combineer je de wintersport met een bekend, uniek evenement. Onder andere deze evenementen staan op de planning:

EventWanneer?Wat?
Ellmauer Bergadvent op de Hartkaiser
2 tot 17 december 2022, elke vrijdag en zaterdag van de late middag tot 22.00 uur. Daarnaast ook op donderdag 8 december 2022.

De meest bekende kerstmarkt is Ellmi’s magische bergadvent op de Hartkaiser. Op deze kerstmarkt kun je je goed vermaken met allerlei kraampjes, zelfgemaakte producten, glühwein, een leuke wandelroute en het prachtige uitzicht op Ellmau. 
Bergsilvester op de Hartkaiser of in Hopfgarten31 december 2022
Vier oud en nieuw in de bergen! Met nieuwjaar wordt er groot feest gevierd in onder andere Ellmau. Tussen 19.00 uur en 02.00 uur rijdt de gondel vanuit het dal de Hartkaiser op. All-inclusive kun je hier genieten van eten, drinken, livemuziek en nog veel meer.

Ook in Hopfgarten kun je oud en nieuw vieren op de berg. De Salvenbahn is geopend van 19.00 uur tot 02.00 uur. Daarmee kun je de jaarswisseling vieren in het Tenner Stadl of in de Salvenalm.

ALPENIGLU
ICE PARTY
17 januari 2023
07 februari 2023
21 februari 2023
28 februari 2023
07 maart 2023

Dit event is een aanrader voor als je van een feestje houdt! Boven op de berg in Hochbrixen wordt er namelijk een evenement gehouden met muziek in het ALPENIGLU Dorf. Naast een rondleiding door het iglodorp kun je kijken naar een geweldige lichtshow en genieten van livemuziek. Speciaal voor dit event blijft de gondel Hochbrixen open van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Hüttengaudi-weken10 maart 2023 tot
2 april 2023

Aan de Hüttengaudi-weken doen ruim 80 hutten en bergrestaurants mee. Dit is een speciaal event waarbij er allerlei verschillende soorten livemuziek gespeeld wordt op locatie. Daarnaast zijn er ook van maandag tot vrijdag 22 verschillende skischolen die een skiguiding-dag begeleiden door SkiWelt. Het hoogtepunt van dit event is het Winterwoodstock der Blasmusik festival eind maart.

Deze special is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in