Nieuwsalert per mail ontvangen

De alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Ieder jaar is het toch weer even spannend. Gaat het wel of niet door? We hebben het natuurlijk over de oer-Nederlandse Elfstedentocht. Ook dit jaar is het weer een grote verassing of de weersomstandigheden een Elfstedentocht toelaten. Extra leuk is het daarom dat de Weissensee ons op dit vlak wel zekerheid biedt. Van 21 januari t/m 31 januari 2015 staat de Weissensee in teken van de ‘Elf Städte Tour’. En deze gaat zeker door!

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) organiseert al sinds de jaren ’70 alternatieve Elfstedentochten. Sinds 1989 fungeert het 12 kilometer lange bergmeer ieder jaar als decor. Het evenement, dat de laatste jaren overigens is uitgebreid met mooie toertochten en andere wedstrijden, trekt jaarlijks duizenden Nederlandse schaatsliefhebbers. De Oostenrijkse gezelligheid is aanstekelijk!

De schaatspret begint al op 20 januari, want dan staat de rijdersbijeenkomst gepland en wordt de laatste informatie over de tocht, het parcours en weersverwachtingen besproken. Op 21 januari wordt de Prestatietocht gereden: een tocht van 100 kilometer voor beginnende schaatsers. Deze tocht is ook uitdagend voor de gevorderde schaatser als je op tijd gaat rijden. De eerste, 200 kilometer lange, Alternatieve Elfstedentocht start op 23 januari 2015 in alle vroegte. Ook kun je de tweede en derde Alternatieve Elfstedentochten rijden op 27 januari en 30 januari, onder dezelfde voorwaarden. Ben je van 21 t/m 31 januari in Weissensee? Dan kun je tussen de Elfstedentochten door ook deelnemen aan andere wedstrijden en tochten. Heb je interesse? Bekijk het programma op Weissensee.nl en boek snel. Pas op, zoals al eerder aangegeven is de Oostenrijkse gezelligheid aanstekelijk!

Wilt u de alternatieve Elfstedentocht gaan rijden? Op Arke.nl vind je de perfecte accommodatie in de buurt van de Weissensee!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in