Freestyle skiën

Een afdaling in het funpark, steeds meer wintersporters wagen zich eraan. Freestyle skiën is een bijzondere uitvoering van het traditionele pisteskiën, die steeds meer aandacht trekt in de wintersportwereld. Maar wat houdt het in, welke uitrusting heb je ervoor nodig en waar kun je deze vorm van wintersport het best uitoefenen? Op deze pagina vind je antwoord op al je vragen.

Vragen over freestyle skiën

Freestyle skiën trekt steeds meer aandacht in de wintersportwereld. Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat er heel wat vragen zijn rondom dit begrip. Op deze pagina vind je alle antwoorden op je vragen. Klik op de afbeelding of button voor het antwoord.

Wat is freestyle skiën?

Bij freestyle skiën draait alles om kracht, techniek en creativiteit. Waar het bij het traditionele skiën draait om het hanteren van dezelfde techniek op de piste, draait het bij deze skisport juist om creativiteit en ‘out of the box’ sprongen of tricks. Wat is het? Uit welke disciplines bestaat het? Wat heb je ervoor nodig en waar kun je het doen? Alle antwoorden vind je terug op deze pagina.

Welke uitrusting nodig voor freestyle skiën

Een rondje door het funpark gaat prima met een gewone pisteski’s. Maar wil je gaan voor het echte werk, dan vraagt deze unieke skisport om een andere uitrusting. Denk aan speciale ski’s, maar ook aan bescherming en kortere skistokken. Op deze pagina vind je de volledige uitrusting die je nodig hebt om te gaan freestyle skiën.

Waar kun je freestylen

Freestylers vind je overal terug in het skigebied. Of het nu geprepareerde obstakels zijn of natuurlijke schansen, een freestyle skiër haalt altijd zijn of haar creativiteit naar boven om de vetste sprongen en tricks te doen tijdens zijn afdaling. Het funpark is de meest voorkomende plaats in een skigebied voor de uitvoering van deze wintersport, maar zeker niet de enige. Op deze pagina lees je daar alles over.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in