Nieuwsalert per mail ontvangen

© Ischgl

Bouwupdate: Vernieuwde Velilleck skilift in Ischgl in beeld

Wintersportredacteur

Al eerder kwamen wij met het nieuws dat Ischgl weer flink aan het investeren is deze zomer. Een nieuwe lift zou wederom een feit gaan worden. Voor de kenners van Ischgl was het al langer bekend, want bijna alle liften in het skigebied zijn modern. De Velilleck stoeltjeslift was dat nog niet en daarom zou het vernieuwen van deze skilift een kwestie van tijd zijn. Deze zomer is het dan eindelijk zover en wordt er hard gewerkt aan een hypermoderne vervanger voor de Velilleck lift die sinds 1993 dienst heeft gedraaid voor het skigebied. Voor het project heeft skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun circa 13,5 miljoen euro op tafel moeten leggen.

Velilleck skilift Ischgl

Voor de mensen die niet weten waar de lift ligt. De lift ligt halverwege rode piste 7 en aan het eind van rode piste 4. Qua leeftijd valt het op zich nog wel mee, op het gebied van comfort is het een ander verhaal. Gelukkig komt daar snel verandering in. De skilift gaat vervangen worden voor een 6-persoonsstoeltjeslift en gaat uiteraard voorzien zijn van de meest moderne snufjes. Zoals we gewend zijn van Ischgl, gaat dit helemaal in stijl van de rest van het skigebied gebeuren. Oftewel: snel, modern en super gebruiksvriendelijk.

 

Bouwupdate zomer 2019

De bouwwerkzaamheden zijn op dit moment in volle gang en als we het skigebied mogen geloven, liggen ze qua planning nog goed op schema. Via de Facebook van Ischgl werden foto’s gedeeld van de werkzaamheden op dit moment. Altijd leuk om te zien hoe snel zo een lift in elkaar wordt ‘geknutseld’.

Foto: Facebook Ischgl

Foto: Facebook Ischgl

Foto: Facebook Ischgl

Foto: Facebook Ischgl

Foto: Facebook Ischgl

Foto: Facebook Ischgl

Video nieuwe skilift Ischgl

Zoals we gewend zijn van Ischgl, komt er bij de presentatie van een nieuwe lift een prachtig grafisch samengestelde video bij kijken. Niks wordt in het skigebied tenslotte aan het toeval overgelaten en alles moet tot in de puntjes georganiseerd zijn. Kijk mee, en krijg alvast een indruk hoe jij aankomend winterseizoen in de nieuwe lift kunt zitten en van de pistes naar beneden raast.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in