Nieuwsalert per mail ontvangen

BOUWUPDATE: Schatzbergbahn Ski Juwel in beeld

Het gaat goed met de werkzaamheden in de Alpen. Niet alleen met de Dorfbahn in Serfaus en de Furkalift in Davos, maar ook met de Schatzbergbahn in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Om te laten zien hoe ver ze nu zijn en om verdere uitleg te geven, maakte het skigebied de bovenstaande video.

Nieuwe Schatzbergbahn

Direct na het sluiten van het skigebied in april is begonnen met de bouw van de nieuwe Schatzbergbahn, waar wintersporters vanaf december dit jaar in kunnen stappen. Meer informatie over de lift vind je in ons vorige artikel hierover.

Vernieuwing Schatzbergbahn in Wildschönau gestart

Vorderingen Schatzbergbahn

Vanaf nu gaat het echt hard met de werkzaamheden. Bij het nieuwe bergstation is de liftfabrikant Doppelmayr begonnen met de montage van de lifttechniek. Daarbij werden de afgelopen week al de aandrijvingsbruggen en -schijven gemonteerd, de rails, de koppelingen etcetera gemonteerd.

Volgende week wordt begonnen met de staalbouwwerkzaamheden van de hal en wordt bij het middelstation begonnen met de technische montage. Het goede weer helpt daarbij, al was het ook even noodweer in de regio.

Talfest

Van 10 tot 13 augustus vindt dit jaar het traditionele Talfest plaats. Daarvoor moet de parkeerplaats ontruimd worden. Er wordt echter gewoon doorgewerkt aan de lift.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in