Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: nieuwe gondellift in Morgins (Portes du Soleil) bijna af

© Passion Portes du Soleil

Wintersportredacteur

Doei oude stoeltjeslift en hallo moderne gondel! In Morgins in het gigantische skigebied Portes du Soleil stap je binnenkort in een gloednieuwe gondellift. De lift La Foilleuse heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Benieuwd naar de nieuwe lift? Morgins deelt zojuist een live-update op social media met de nieuwe lift.

Nieuwe gondellift La Foilleuse in Morgins

In de zomer schreven wel al over de werkzaamheden in Morgins. De lift La Foilleuse is een van de twee liften die aangepakt is in Portes du Soleil de afgelopen maanden. Na 40 jaar trouwe dienst is de lift La Foilleuse in Morgins namelijk uit bedrijf zoals je hem kende. De 3-persoons stoeltjeslift is gedemonteerd en op 1 mei is de bouw van de nieuwe gondel begonnen. Een flinke vernieuwing die inmiddels bijna afgerond is.

Start skiseizoen

Op 16 december begint het skiseizoen in Portes du Soleil in de meeste deelskigebieden. Nog even geduld dus voor dat je kunt afdalen in een van de grootste skigebieden in de Alpen. Alleen in Avoriaz is er een ski-voorseizoen vanaf 4 december 2023. Een paar pistes openen dus al iets eerder voor de wintersporters. Morgins is geopend vanaf 16 december.

Zo is het nu bij de nieuwe lift

De laatste testen worden uitgevoerd met de nieuwe gondellift. Het plan was om de lift met Kerstmis 2023 op te leveren en dat lijkt helemaal goed te komen. Op een video vanuit het skigebied zie je de lift al draaien. De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe La Foilleuse. De cabines zijn nog bedekt met een doek en er zijn nog enkele graafmachines bezig bij de liftstations. Verder is de La Foilleuse klaar voor gebruik! Maak jij komende winter een ritje omhoog met deze moderne gondellift?

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in