Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: Komperdellbahn in Serfaus bijna klaar voor gebruik

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De eindsprint is aangebroken in Serfaus-Fiss-Ladis voor de bouw van de nieuwe Komperdellbahn. Nu, een paar dagen voor de skistart van het skigebied, worden de laatste tests gedaan en de puntjes op de ‘i’ gezet. Vanaf 8 december kun je voor het eerst een ritje maken in de gloednieuwe Komperdellbahn in Serfaus. Benieuwd naar de laatste beelden uit het skigebied?

Nieuwe Komperdellbahn in Serfaus

De bouw van de nieuwe Komperdellbahn in Serfaus-Fiss-Ladis werd vorig jaar zomer aangekondigd en is een hele verbetering voor het skigebied. De oude gondellift heeft niet alleen een upgrade gekregen, maar ook een andere route én er is een middenstation aangelegd. Allemaal voordelen die voor wintersporters uitkomsten bieden. De 34 jaar oude lift is met pensioen en daarvoor in de plaats is een gloednieuwe 10-persoons gondel gebouwd. De capaciteit is omhoog gegaan en de nieuwe gondels zijn een stuk comfortabeler. Daarnaast zorgt de komst van het middenstation voor een flinke verbetering van het gebied. Veel skischolen zullen vooral gebruikmaken van de lift tot het middenstation, waardoor een deel van het skigebied wordt ontlast.

Huidige stand van zaken

De laatste werkzaamheden zijn in volle gang. Tegels worden gezet, het tapijt wordt gelegd, de ruiten en schuifdeuren worden voorzien van bescherming en de installateurs leggen de laatste hand aan de elektra. Daarna is het alleen nog afwachten op de laatste goedkeuringen door de autoriteiten. De hele technologie wordt nog eens gecontroleerd. 6 december is de belangrijkste dag voor de nieuwe Komperdellbahn, dan vindt de laatste hoorzitting plaats. Rapporten worden gepresenteerd en hopelijk wordt er aan het einde van deze meeting goedkeuring gegeven. Dan staat niets de opening op 8 december meer in de weg.

AURO-systeem

De nieuwe Komperdellbahn in Serfaus is uitgerust met een AURO-systeem. In theorie kan de lift draaien zonder personeel in de liftstations. De nieuwste technologie, zoals AI, camera’s en sensoren zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt bij de lift. Er zit slechts één medewerker van de Bergbahnen in het liftstation om alles in de gaten te houden op de monitoren.

Zo is het nu bij de Komperdellbahn in Serfaus

Bekijk de laatste timelapse video’s uit Serfaus. Stukje bij beetje zie je de liftgebouwen groeien en het landschap van winter naar zomer en weer naar winter veranderen. Wat een klus!

Zo is het nu in Serfaus-Fiss-Ladis:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in