Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw nieuwe Rosskopf gondel in Sterzing eind 2022 klaar

© Rosskopf/Monte Cavallo

Wintersportredacteur

Een mijlpaal voor het Italiaanse Sterzing: er komt een nieuwe Rosskopf gondel die al eind dit jaar in werking kan gaan treden. Na ruim 35 jaar wordt het oude exemplaar vervangen door een gloednieuwe gondel die 10 personen per keer kan vervoeren. Naast de nieuwe Rosskopf gondel worden ook het dalstation en bergstation vernieuwd.

Nieuwe 10-persoons Rosskopf gondel in Sterzing

Grote vernieuwing voor skigebied Sterzing, dat in het Italiaans ook wel Vipiteno genoemd wordt. Eind dit jaar al zal daar namelijk de gloednieuwe Rosskopf/Monte Cavallo gondel in werking gaan treden. Het tijdperk van het oude exemplaar, dat sinds 1987 in dienst is, wordt hiermee na 35 jaar afgesloten. De Rosskopf gondel is geen gewone lift; het is namelijk de enige kabelbaan in heel Italië die over de Brennerpas loopt. Een bijzondere vernieuwing dus! Er komt overigens niet alleen een nieuwe Rosskopf gondel in Sterzing, er wordt ook een nieuw dalstation en bergstation gebouwd. Zoals de planning er nu uitziet, is de bouw van de nieuwe Rosskopf gondel eind 2022 klaar en kan er volgend skiseizoen al gebruik van worden gemaakt.

Feiten en cijfers van de nieuwe lift in Sterzing

Eind dit jaar wordt de nieuwe lift op de huisberg van Sterzing in gebruik genomen. De details van de nieuwe Rosskopf/Monte Cavallo gondel:

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 950 m
  • Hoogte bergstation: 1860 m
  • Lengte traject: 2760 m
  • Hoogteverschil: 910 m
  • Snelheid: 6m/s
  • Duur rit: ca. 8:30 min
  • Capaciteit: 2400 pers./uur
  • Fabrikant: Leitner

Een bijzondere gondel

Wat uniek is aan de lift, is dat het de enige in Italië is die over de Brennerpas gaat. Bovendien is het dalstation van de lift dicht bij het centrum, waarmee de gondel en de pistes eenvoudig en snel toegankelijk zijn. Het liftproject kost de bestemming zo’n 18 miljoen euro en is een grootse ontwikkeling voor het gebied.

© Rosskopf/Monte Cavallo

Flink aan het moderniseren

Niet alleen de komst van de vernieuwde gondel is een goede ontwikkeling voor Sterzing, de afgelopen jaren is het gebied flink aan het moderniseren. In 2019 is er al een gloednieuwe panoramalift gekomen en sinds vorig jaar kunnen toeristen ’s zomers gebruik maken van een nieuwe zomerrodelbaan. Daarnaast is het skigebied druk bezig met de ontwikkeling van de langste verlichte winterrodelbaan van Italië, dus ook dat staat nog op de planning.

Sterzing, een unieke bestemming in Zuid-Tirol

Het plaatsje Sterzing, oftewel Vipiteno, is een prachtige bestemming in het Wipptal, gelegen in het Italiaanse Zuid-Tirol. Het dorp ademt authenticiteit en wordt gevormd door middeleeuwse steegjes en beschilderde koopmanshuizen. Het skigebied Rosskopf bij Sterzing is een kleinschalig, fijn skigebied met zo’n 20 km aan pistes wat nog niet echt ontdekt is door de grote massa. Mede daarom weet het gebied haar authenticiteit te behouden. Desondanks wordt er flink geïnvesteerd om het skigebied alleen maar aantrekkelijker te maken, en dat wordt het ook steeds meer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in