Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Bosbranden Australië verwoesten skigebied

Het is al maanden bar en boos in Australië. De bosbranden hebben een enorm grondgebied verwoest. Tientallen mensen en miljoenen dieren zijn van het leven beroofd en veel mensen zijn hun huis kwijtgeraakt. Inmiddels heeft de vlammenzee ook het eerste skigebied weten te bereiken. De schade is groot.

Bosbranden bereiken skigebied

Het bekende Australische skigebied Selwyn Snow Resort is getroffen door de bosbranden die over het land razen. Omdat dit al onvermijdelijk leek, was het gebied bij voorbaat al ontruimd. Het Selwyn Snow Resort ligt op zo’n 7 uur rijden vanaf Sydney.

Schade

Door de brand is het skigebied ernstig beschadigd geraakt. Vrijwel alle gebouwen zijn volledig verwoest. Wat de precieze schade is, kan pas later worden onderzocht. De situatie moet eerst rustiger worden. In onderstaand Facebookbericht zie je de eerste foto’s na de brand. Heel heftig…

Wederopbouw van het skigebied

Het Selwyn Snow Resort is wel optimistisch over de toekomst en wederopbouw. Een woordvoerder heeft laten weten nog steeds achter het skigebied te staan. En dat niet alleen, er komen ook een aantal verbeteringen. Ze kijken dan ook uit om in dit proces samen te werken met NSW National Parks and Wildlife Service, het ministerie van Planning, Industrie & Milieu en andere relevante instanties. Of het skigebied in de Australische winter alweer open kan, is nog niet duidelijk.

Meer bosbranden in skigebieden verwacht

Het vuur in Australië brandt nog steeds en het lijkt erop dat de komende dagen meer skigebieden door de bosbranden getroffen zullen worden. Onder andere Perisher en Thredbo. Om de skigebieden te beschermen, worden sneeuwkanonnen ingezet. Die moeten alles vochtig houden. Een lastige opgave, omdat er niet veel water aanwezig is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in