Nieuwsalert per mail ontvangen

Blikseminslag op piste in Tirol

Drie werknemers in een gebied in Tirol waren druk aan het werk toen de bliksem één van hen trof. Door de bliksem werd de man door de lucht gegooid en raakte hierbij zwaar gewond. Zijn twee collega’s hadden meer geluk en kwamen ongeschonden uit het incident. Het ongeluk gebeurde in het skigebied Hochzeiger, dat aan de oostzijde aan het begin van het Pitztal ligt. Dit gebied is zowel in de zomer als in de winter erg populair bij toeristen. 

Het ongeluk gebeurde toen de drie mannen werkzaamheden aan een afgebroken hek aan het uitvoeren waren. Plotseling sloeg de bliksem in het hek, waardoor een van de mannen geraakt werd. Een van de getroffen personen spreekt over een grote bal met vuur dat uit het niets verscheen en de man raakte. De man werd met spoed naar het ziekenhuis in Zams gebracht.

Het is de afgelopen dagen onrustig weer geweest in de Alpen. Zo hebben bijvoorbeeld de brandweerkazernes in de nacht van zondag op maandag meer dan 200 meldingen ontvangen. Het ging hier voornamelijk om overstromingen, omgevallen bomen en stroomuitval. De beelden van dit nieuws gemist? Wij schreven hier gisteren een uitgebreid bericht over die je HIER kunt lezen.

Skigebied Hochzeiger

Skigebied Hochzeiger ligt in het Piztal en heeft de beschikking over circa 45 kilometer aan pistes. Het is een familievriendelijk skigebied en kenmerkt zich voornamelijk vanwege de sneeuwzekerheid. Je kunt hier namelijk tot een hoogte van 2.450 meter, waardoor je over sneeuwval geen zorgen hoeft te maken. Het gebied is zowel voor beginner als voor gevorderde skiërs erg geschikt. Wel dien je rekening te houden met het feit dat je vaker dezelfde afdalingen moet nemen. Het is tenslotte geen enorm groot skigebied.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in