Nieuwsalert per mail ontvangen

BIZAR: Sneeuw op Corsica deze week

Wintersportredacteur

Denk je lekker de zon op te gaan zoeken in Corsica, kom je in de sneeuw terecht. Het sneeuwde gisteren namelijk op het eiland. Ongewoon, want normaal gesproken ligt de temperatuur tussen de 15 en 20 graden in deze periode van het jaar.

Inwoners en vakantiegangers werden woensdagochtend op het Franse eiland Corsica wakker met een wit uitzicht. Toen ze de gordijnen opendeden, zagen ze namelijk sneeuw. De sneeuwbui trok in de nacht van dinsdag op woensdag over het eiland. Het verkeerd werd erdoor ontregeld. De oorzaak was koude lucht die vanuit Scandinavië naar beneden trok. Die trok al over Polen, Hongarije en Slovakije, waardoor al meerdere records sneuvelden.

 

Sneeuwruimers

Vanwege de sneeuwval moesten sneeuwruimers op pad om de weg sneeuwvrij te maken. De col de Vizzavona, een bergpas met een hoogte van 1163 meter moest zelfs enkele uren dicht. Een video van de omstandigheden op de weg zie je hieronder.

Reacties

Wat de mensen op het eiland van de sneeuwval vonden? RTL nieuws maakte de onderstaande video waarin bestuurders hun woordje deden.

Skigebieden weer open

Niet alleen in Corsica sneeuwde het, in de Alpen ook. Er gaan zelfs enkele skigebieden speciaal dit weekend open voor wintersporters. Half mei en nog een rondje skiën. Het kan dus gewoon!

Dachstein West dit weekend weer open en skiën is gratis

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in