Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bijzondere start WK alpineskiën in Saalbach in 2025

World Cup Saalbach 2024

© saalbach.com

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er zijn nieuwe ontwikkelingen voor het WK alpineskiën in Saalbach 2025. In het skigebied kiezen ze voor een bijzondere start van het grootse evenement. Er liggen plannen op tafel om de allereerste medailles al uit te delen tijdens de ceremoniële opening op 4 februari 2025. Dit is nog nooit eerder gedaan!

Starten met een wedstrijd

Om de sfeer van het WK alpineskiën in Saalbach in 2025 meteen aan te wakkeren is dit nieuwe idee bedacht. Het onderdeel dat waarschijnlijk tijdens de opening geskied gaat worden is de teamcombinatie. Dit idee is vorige week door de organisatoren uit Saalbach voorgelegd aan de FIS en de eerste goedkeuring is er! Er moeten nog een paar dingen uitgewerkt worden, maar de eerste stap voor deze bijzondere start van het event is gezet. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het WK alpineskiën dat er op deze manier wordt gestart.

10 onderdelen bij WK alpineskiën in Saalbach 2025

Alle 10 de onderdelen tijdens het WK in 2025 starten op de bekende Zwölferkogel in Saalbach. De teamcombinatie is een van de onderdelen waarbij wintersporters uit één land moeten samenwerken. Bij dit onderdeel skiën de deelnemers van een steilere en kortere afdaling in vergelijking tot de andere teamonderdelen. Om deze reden is het een ideaal onderdeel om tijdens de ceremoniële opening mee te starten.

WK alpineskiën in Saalbach 2025

Het duurt nog even, maar ondertussen is het nog minder dan 500 dagen tot de aftrap van dit event. Het is de tweede keer dat het WK in Saalbach wordt georganiseerd. In 1991 zijn de wereldkampioenschappen er al eens gehouden. Sindsdien doet Saalbach er alles aan om weer topwedstrijden naar de regio te halen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Er wordt maar liefst € 37 miljoen geïnvesteerd om alles gereed te maken voor het grote evenement in het skigebied. Een strakke planning is daarbij van groot belang!

Lees ook: Alles wat tot nu toe bekend is over het WK alpineskiën in Saalbach

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in