Nieuwsalert per mail ontvangen

De beste dames skischoenen van 2016-2017

Het nieuwe skischoenseizoen is alweer een paar weken van start bij ons (VS-Sport). En wat opvalt is dat bij veel vrouwen (na de heren) ook het kwartje gaat vallen. Welk kwartje dan? Dat de geliefde oude vertrouwde skischoenen toch eens vervangen moeten worden. En wel voordat je met je voeten in de koude sneeuw komt te staan doordat de oude skischoenen plots in duizend stukjes uit elkaar spatten. Daarom vandaag de in mijn opinie beste dames skischoenen van 2016-2017.

Het blijkt dat, ten opzichte van de heren, vrouwelijke pistegangsters veel langer treuzelen om de oude skischoenen te vervangen. Want ja, ze zitten oh zo heerlijk? De angst dat een paar nieuwe skischoenen niet zo lekker gaan zitten als de oude is vaak groot.

Waren eerst de heren aan de beurt voor skischoenen op maat, gaan we nu toch misschien een echt ladiesjaar tegemoet. De skischoenfabrikanten hebben namelijk extra hun best gedaan om dames zover te kunnen krijgen dat de oude sloffies ingeruild worden voor een paar hypermoderne, sportieve en zeer comfortabele exemplaren. De tuttige bloempjes skischoenen zijn namelijk vervangen door gitzwarte renpaarden die je skiniveau naar een hoger plan tillen. Want, mits goed aangemeten, krijg je een combinatie van het comfort van een donzen kussen, de precisie van een Zwitsers uurwerk en de controle van een bescheiden racewagen.

Genoeg geluld, hier komen ze dan, de volgens mij beste dames skischoenen van dit moment.

1. Atomic Hawx Ultra 80 W

Maak kennis met de spiksplinternieuwe en superslanke Hawx Ultra 80 W. Deze nieuwe telg in de beroemde Hawx familie weet wat afdalen is! Eindelijk een skischoen met een slanke race fit voor de gemiddelde skiester. Het is tevens ook maar gelijk de lichtste skischoen die Atomic ooit gemaakt heeft én de eerste confectie skischoen waarbij verstelbare zoolcanting is ingebouwd . Dit zorgt (mits aangepast door een ervaren bootfitter) voor een optimale uitlijning met je ski’s. Elke bocht is raak! Samen dans je nu over de sneeuw…

atomic-hawk-ultra

2. Fischer RC Pro 100 W

En yes! Fischer heeft nu ook zijn eigen zeer toegankelijke renpaard. De RC Pro 100 W CF laat zich niet door een piste vangen. Nee, deze pistebabe neemt je mee naar grootse skiavonturen. Door de Vacuüm techniek wordt deze skischoen als het ware om je voet gezogen. De nieuw ontwikkelde binnenschoen met Active Fit Zones geeft veel ruimte bij de teenbox en andere kritieke plekken. De schitterende anatomisch gevormde buckles worden graag gesloten door dameshanden. Zijn progressieve schachtstand maakt deze schoen geschikt voor skiesters die goed in de knieën kunnen.

fischer-pro

 

3. Salomon XPRO 90 W

Deze klassieker van Salomon mag natuurlijk ook niet ontbreken op je wish list. Dit jaar is de XPRO 90 W wel heel mooi! Ook is deze goedpassende pisteknaller een stuk lichter dan haar voorgangers. De beroemde 360 Custom Shell kan bij verwarming door een goede bootfitter makkelijk gevormd een aangepast worden rond de voet, enkel en kuit.

salomon-xpro-90-w

4. Nordica Speedmachine 85 W

Als de pistemachines hun werk gedaan hebben zoef je met de Speedmachine 85W als eerste over het witte ribfluweel. De boot technicians bij Nordica wilden namelijk beter voor de dag komen op de internationale vrouwendag. En hebben daarom een nieuw pistewapen voor de veeleisende vrouw gemaakt. Zijn Tri Force schaal is alleen verstevigd waar nodig en dus heerlijk licht. Het kunststof is onder andere dankzij de nieuwe infrarood technologie goed te bewerken door een bootfitter waardoor je de Speedmachine heerlijk op maat kan nemen. De nieuwe Wheathershield technologie houden je voeten nu wel eens echt droog en warm!

nordica-speedmachine-85-w

5. Rossignol Pure pro 100

Voor veel vrouwen die zoeken naar de perfecte nieuwe skischoen zijn te krappe tenen, losse hakken en een slechte kuitfit vaak de grootste reden om de skischoenen niet te kopen. Met de nieuwe Pure Pro 100 van Rossignol zijn deze problemen verleden tijd. Deze sportieve skischoen slaagt erin om hiel en enkels te fixeren met behoud van ruimte voor de voorvoet en tenen. Heb je daarbij ook nog gespierde kuiten en een sportieve skistijl dan is de Pure Pro 100 jouw skiding. Als bonus krijg je extra warmte door Merino wol in de luxe Optisensor binnenschoen.

rossignol-pure-pro-100

6. Dalbello Avanti 85 W

De Dalbello Avanti 85 W is een van de goedkoopste skischoenen in het sportieve segment. Voor nog geen tweehonderd euro heb je een sublieme skischoen geschikt voor de atletische en gevorderde skiester. Echt een zeer goede skischoen! Heeft een TRUfit binneschoen die zich comfortabel om de voet sluit. De schaal is gemaakt van het geavanceerde en zeer lichte DB HY lite plastic polymeer. Kortom, wil je niet teveel besteden en wil je als wannabe Lindsey Vonn naar beneden dan is dit misschien jouw pistemaatje.

dalbello-avanti-85-w

7. Tecnica Mach 1 95 W

Last but not least introduceren wij deze pistediva nog. De Mach 1 95 W is sneller dan het geluid dat uit de aprés-skibar klinkt. Alleen zijn looks al vragen om ‘s ochtends aangetrokken te worden als je de skikeller binnenloopt. Heeft een sublieme out-of-the box fit. Met de schaal van TRIAX Pu en zijn C.A.S. liner is deze skischoen elke bootfitters droom. Het materiaal rondom de enkel en hiel van de binnenschoen is van een speciale foamlaag dat naar hartelust gevormd en geschuurd kan worden totdat de optimale fit is bereikt.

tecnica-mach-1-95-w

Leo Verzijl is master bootfitter en eigenaar van VS-Sport. Als skischoenexpert schrijft hij regelmatig artikelen op Skiinformatie.nl. Wil je meer skischoenen zien ga dan naar de website van VS-Sport.

Creëer de perfecte skischoen met een 3D app

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in