Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Berwang druk bezig met bouw nieuwe Thanellerbahn

Wintersportredacteur

Berwang gaat de aankomende jaren flink investeren in het skigebied. Zoals je vorig jaar al hebt kunnen lezen, staat er heel wat op de planning. Van nieuwe liften tot nieuwe pistes en kunstsneeuwinstallaties. Op dit moment is het skigebied druk bezig met de bouw van de nieuwe Thanellerbahn.

Veel investeringen

In Berwang kun je de aankomende jaren flink wat vernieuwingen verwachten. Zo wordt de Biliglift vervangen door een 10-persoons gondel (Obere Karbahn), komt er een multifunctioneel gebouw bij de Egghof parkeerplaats en gaat de oude Thanellerkarlift met pensioen. Hier komt een moderne 6-persoons stoeltjeslift voor in de plaats. Ook een aantal andere onderdelen krijgen een upgrade. Als alles volgens plan verloopt, zijn alle bouwwerkzaamheden in 2025 afgerond.

Feiten & cijfers nieuwe Thanellerbahn

De oude Thanellerkarlift gaat na jaren van trouwe dienst met pensioen. De lange sleeplift is niet meer van deze tijd en daarom komt er een moderne 6-persoons stoeltjeslift voor in de plaats. Dankzij een lopende band wordt de instap een stuk makkelijker, ook voor kinderen. Als alles volgens plan verloopt, kun je er tijdens kerst 2020 al gebruik van maken. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten?

  • Soort lift: Hogesnelheidsstoeltjeslift met weerkap
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Capaciteit: 2800 personen per uur
  • Fabrikant: LEITNER ropeways

Overigens wordt de oude Thandellerkarlift pas afgebroken nadat het tweede deel van de Obere Karbahn is voltooid. De nieuwe Thanellerbahn is een stuk korter, waardoor je anders niet optimaal van het skigebied kunt genieten.

Wintersport in Berwang-Bichlbach

De dorpen Berwang en Bichlbach vormen samen één van de skigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena. Je hebt hier toegang tot ruim 35 km aan pistes die tot een maximale hoogte van 1750 meter reiken. Het merendeel daarvan is blauw en daarmee perfect voor beginners. Je kunt hier elke dag oefenen op je skitechniek. Maar niet alleen beginners voelen zich hier thuis. Berwang is ook ontzettend geliefd bij families met kinderen. Het skigebied is lekker overzichtelijk, er zijn genoeg fijne berghutten en je komt de kinderen regelmatig tegen tijdens de skiles.

Het dorp is knus en gezellig. Verwacht geen uitbundige après-ski, maar wel een gemoedelijke sfeer. Naast een bakker, supermarkt en een aantal winkeltjes vind je hier ook een aantal fijne restaurants. Groot voordeel: Berwang is vanuit Nederland makkelijk bereikbaar (+/- 9 uur rijden). Je hebt geen vignet Oostenrijk nodig om er te komen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in