Nieuwsalert per mail ontvangen

Bergwandelen is sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk op dit moment

Wat een omstandigheden in de Oostenrijkse bergen! Er worden nog steeds bergwandelactiviteiten gedaan in de Oostenrijkse Alpen, maar dit is inmiddels eerder sneeuwschoenwandelen. Je zou er haast jaloers op worden. Hadden we dit jaar toch in september naar Oostenrijk moeten gaan?

Sneeuwschoenwandelen

Een groep wandelaars had in het Oostenrijkse Gerlos besloten een bergwandeling te maken onder leiding van gids Jan-Lammert. Door de hevige sneeuwval waren hier eerder sneeuwschoenen voor nodig in plaats van bergschoenen. Tijdens de wandeling liepen ze namelijk door een dikke laag sneeuw. Van het groene landschap was niks meer te herkennen.

Tijdens de wandeling hadden de sneeuwbuien gelukkig plaats gemaakt voor de zon. Hierdoor werden de omstandigheden natuurlijk prachtig. Van echte kou was er dan ook geen sprake meer. Sommige mensen deden zelfs de jassen los en de mouwen werden opgestroopt. De plaatjes van deze sneeuwtocht zijn dan ook om jaloers op te worden.

Ook op de webcams bleef de groep niet onopgemerkt. Ook hier werden zij gespot!

Normaal gesproken

De omstandigheden die je op dit moment in Gerlos aantreft zijn natuurlijk niet vanzelfsprekend. Normaal gesproken is er hier nog geen sneeuw te vinden in september. Echter liet dit jaar Koning Winter al vroeg van zich horen. Vanaf begin september viel er al regelmatig sneeuw. Ook deze week was het weer raak. De sneeuw kwam met bakken uit de lucht. Om je een indruk te geven hoe het er normaal in deze periode uitziet is hieronder een foto te zien van de ‘normale’ omstandigheden in september een week geleden.

Welk beeld bevalt jou het meest?

Meer mooie plaatjes

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van de prachtige winterse beelden uit Oostenrijk? Wij hebben de afgelopen dagen verschillende beelden verzameld uit onder andere SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en Hinterglemm. Hieronder vind je de beelden van gisterochtend.

De mooiste beelden uit de skigebieden van vanochtend

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in