Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bergredding Flachau beste van Salzburgerland

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Als je in Flachau gewond raakt op de piste ben je in veilige handen. De bergredding van het wintersportdorp is namelijk verkozen tot beste bergredding team van Salzburg door het Rode Kruis en de Bergredding Salzburg.

De organisatie en de uitrusting van de Flachauer pisteredding is voorbeeldig. “Met acht man sterk is de redding daar zeer goed uitgerust en perfect georganiseerd”, aldus de provinciale commandant van het Rode Kruis Anton Holzer. Bijzonder onder de indruk is hij van de pistenbully die is omgebouwd tot een reddingsbully. Als het te slecht weer is voor de helikopter om te vliegen kan de patient daarmee in een verwarmde cabine optimaal vervoerd worden. Ook een defibrillator en zuurstofvoorziening zijn aan boord.

De tot pisteredders opgeleide medewerkers van de liftmaatschappij nemen elk jaar nog deel aan speciale cursussen en hun chef is zelf een actieve bergredder. Daarnaast zijn in alle liftstation in het skigebied defibrillators en reddingsrugzakken geplaatst. “De uitrusting en de organisatie in Flachau dienen als voorbeeld te dienen voor alle grote skigebieden”, vertelt Estolf Müller van de Bergredding Salzburg.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in