Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Belangrijke aanpassingen in de World Cup kalender 2023/2024

Maarten Meiners World Cup Reuzenslalom

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

De chaos tijdens het begin van het World Cup seizoen deze winter heeft gezorgd voor veel nieuwe overwegingen voor het komende seizoen 2023/2024. Nu zijn de eerste aanpassingen in de World Cup kalender voor 2023/2024 bekendgemaakt. In de Tiroler Tageszeitung zijn enkele belangrijke wijzigingen op een rijtje gezet, deze delen we met je in dit artikel.

World Cup Sölden in 2023

De World Cup in Sölden is elk jaar de start van het nieuwe race-seizoen. Dit jaar kon deze wedstrijd maar op het nippertje doorgaan voor de heren. De dames wedstrijd werd zelfs afgezegd door de slechte weersomstandigheden. Voor volgend jaar is er nu al besloten dat de World Cup een week later gaat plaatsvinden, in de hoop op betere omstandigheden. Dit betekent dat de wedstrijd waarschijnlijk zal plaatsvinden op 28 en 29 oktober 2023. Zet deze data maar alvast in je agenda!

World Cup Saalbach in 2023

De World Cup in Saalbach wordt volgens de FIS-racedirecteur Markus Waldner in 2023/2024 verlengd tot twee weken. Maak je maar klaar voor een intense en lange strijd op de pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Waarschijnlijk wordt dit de generale voor het WK alpineskiën dat in 2025 in Saalbach wordt gehouden.

80% van het programma staat vast

Tot nu toe is 80% van de World Cup kalender voor 2023/2024 vastgelegd. De klassiekers in Kitzbühel, Wengen en Adelboden zullen zonder wijzigingen volgende winter ook weer geskied worden door de wedstrijdskiërs. Een wijziging is er wel voor de World Cup in Garmisch-Partenkirchen. Volgens Michel Vion van de FIS zullen zowel de mannen als de dames hier weer in actie komen op de piste. Afgelopen seizoen was er in Garmisch-Partenkirchen alleen een wedstrijd voor de heren.

Nieuw onderdeel in 2023/2024

Een andere grote wijziging is er qua onderdelen in het World Cup seizoen 2023/2024. De teamcombinatie zal namelijk zijn première hebben als onderdeel in de World Cup. Dit onderdeel is getest tijdens het WK junioren in St. Anton en heeft zich positief bewezen. De teamcombinatie staat ook op de planning als onderdeel van de Olympische Spelen in 2026. Volgend seizoen kunnen de wedstrijdskiërs dus meer wedstrijden skiën in dit onderdeel. Waarschijnlijk zal de alpine combinatie geschrapt worden van het World Cup programma, maar dit is nog niet definitief.

Zodra de hele World Cup kalender 2023/2024 vaststaat zullen we deze publiceren op Skiinformatie.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in