Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Avondverbod op alcohol en skischoenen gaat door in Mayrhofen

Wintersportredacteur

Zoals je laatst al hebt kunnen lezen, waren er plannen om het een en ander veranderen in Mayrhofen. Die plannen zijn nu officieel goedgekeurd door de gemeenteraad. Het dorp wil af van het feestimago en daarnaast moet het er (vooral ’s avonds en ’s nachts) een stuk stiller worden. Om dit alles te realiseren, gaat het roer om in Mayrhofen.

Er komt onder andere een verbod op het dragen van skischoenen na 18.00 uur en vanaf 23.00 uur is alcohol op openbare plaatsen in de buitenlucht verboden. Je mag na die tijd dus alleen nog binnen een drankje drinken, zo meldt ORF.at.

Roer om

Door gebeurtenissen van de afgelopen winterseizoenen en de huidige coronacrisis, heeft Mayrhofen besloten het roer om te gooien. Daarom gaat er vanaf aankomende winter het een en ander veranderen in het wintersportdorp. Uiteraard moet je rekening houden met maatregelen tegen het coronavirus (nog niet bekend) en daarnaast wordt het er een stuk rustiger. Het idee voor een ‘rustiger wintersporttoerisme’ was er al een tijdje en de voorgestelde maatregelen zijn woensdagavond officieel goedgekeurd door de gemeenteraad van Mayrhofen.

Verbod op alcohol

De eerste maatregel waar je rekening mee moet houden, is dat er vanaf 23.00 uur een verbod komt op alcohol in de buitenlucht. Dit betekent dat je vanaf dat moment niks meer mag drinken op de terrassen en dat je ook niet je eigen biertje op straat mag staan drinken. Binnen in de restaurants en bars is alcohol gewoon toegestaan. Er worden boetes van maximaal € 2000,- uitgeteld als de regels worden genegeerd.

Over hoe de après-ski in Mayrhofen gaat worden aankomende winter, is nog niks bekend. Zodra dit wel het geval is, brengen we je ervan op de hoogte.

Verbod op skischoenen

Geen zorgen, je mag gewoon nog met je skischoenen op de piste verschijnen! Wel moet je ervoor zorgen dat ze voor 18.00 uur in je appartement of hotel staan. Mocht je na die tijd nog met skischoenen op straat verschijnen, dan riskeer je eveneens een boete die kan oplopen tot wel € 2000,-. Mayrhofen is overigens niet het enige dorp met een verbod op skischoenen na een bepaalde tijd. Ook in Ischgl is dit al enige jaren het geval.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in