Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Architecten ontwerpen skipiste op appartementencomplex

Wintersportredacteur

Een skipiste op het dak van je appartementencomplex? Ja je ziet en leest het goed. Een groep architecten uit Kazachstan hebben het project ‘House Slalom project’ in de stad Almaty, gelegen in het zuidoosten, publiekelijk bekend gemaakt. De piste is 300 meter lang en 28 meter breed en is perfect geschikt om je dag af te sluiten met een heerlijke afdaling. 

Eén van de leden van het team, Vladimir Ku, gaf aan dat het doodzonde is dat er zo weinig geprofiteerd wordt van de lage temperaturen in het land. Ook als er geen bergen zijn moet er geskied kunnen worden. Dit nieuw ontworpen appartementencomplex biedt de oplossing. Van november tot april staat het land in het teken van extreem winterse omstandigheden. “De piste moet opgesteld worden voor alle ski- en snowboard liefhebbers”, aldus een van de architecten.

Is weer eens wat anders dan een appartement huren in een skigebied. Het team wacht nu op goedkeuring van de City Council. De begaande grond wordt voorzien van winkels en horeca-gelegenheden. De eerste verdieping wordt toegankelijk gemaakt voor particulieren investeerders die er graag hun ‘wintersportverblijf’ willen kopen. Het project krijgt wereldwijde media aandacht, want het zou het eerste slalomparcours ter wereld zijn die gelegen is in het drukke centrum van de stad.

Heb jij nog wat geld over? Misschien een leuke investering!

Skipiste op je dak I
Skipiste op je dak II
Skipiste op je dak III
Skipiste op je dak IV
Skipiste op je dak V

IN DUBAI WORDT DE GROOTSTE INDOORSKIBAAN TER WERELD GEMAAKT. AL GEZIEN?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in