Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Slalomwedstrijden in Kitzbühel verplaatst wegens Britse mutatie coronavirus

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen maandag kwam het nieuws naar buiten dat de World Cup in Wengen van dit weekend niet door kon gaan, vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Al snel kwam Kitzbühel in de lucht als nieuwe locatie. Maar helaas kunnen de wedstrijden ook hier niet allemaal doorgaan. De geplande slalomwedstrijden van komend weekend worden verplaatst. In het nabijgelegen Jochberg zijn namelijk 17 mogelijke gevallen van de Britse mutatie van het coronavirus gedetecteerd.

Aankomend weekend stonden in Kitzbühel twee slalomwedstrijden op de planning: de verplaatste slalom vanuit Wengen en de slalom van de Hahnenkammrennen. Beiden zijn verplaatst naar Flachau. Of de Hahnenkammrennen en verplaatste afdaling van Wengen volgend weekend wel plaats kunnen vinden, is nog niet duidelijk.

Britse mutatie coronavirus

Gisteren werd in de Oostenrijkse media bekendgemaakt dat er in het nabijgelegen Jochberg (ook onderdeel van het skigebied KitzSki) mogelijk 17 gevallen van de Britse mutatie van het coronavirus zijn gedetecteerd. Het betreft hier voornamelijk Britse staatsburgers die op dit moment voor een skilerarenopleiding in het dorp aanwezig zijn. Ze hebben de symptomen, maar of het daadwerkelijk om de mutatie gaat is nog niet duidelijk. Het officiële testresultaat moet binnen een week beschikbaar zijn.

Wedstrijden verplaatst naar Flachau

Helaas is dit vermoeden wel meteen de reden dat de slalomwedstrijden die komend weekend zouden plaatsvinden, niet door kunnen gaan in Kitzbühel. Dat heeft gouverneur Günther Platter zojuist in een persconferentie bekendgemaakt, meldt ORF.at. De beslissing is in overleg met bondskanselier Sebastian Kurz en minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober genomen. Vanmiddag maakte de FIS bekend dat de twee wedstrijden worden verplaatst naar Flachau.

Hahnenkammrennen kunnen hopelijk doorgaan

PCR-tests worden nu in het hele district Kitzbühel uitgevoerd. Als hieruit blijkt dat er geen verdere afwijkingen zijn, kunnen de Hahnenkammrennen van volgende week gewoon doorgaan. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Op dit moment zijn er 10 personen in Kitzbühel met het coronavirus besmet. In Jochberg zijn dat er 24, inclusief de 17 personen die mogelijk besmet zijn met de Britse mutatie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in