Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste suikerlaagje sneeuw gevallen, (veel) meer in aantocht

Wintersportredacteur

De start van december lijkt ook de start van de winter te betekenen. Het is voorlopig weer even gedaan met het zachte weer. De eerste vlokken sneeuw zijn gevallen en als de weerkaarten het juist hebben, komt er nog véél meer aan.

Helaas staan de reisadviezen op oranje en heeft de minister-president ons afgeraden om voor half januari op vakantie te gaan. Toch houden we hoop dat het snel weer mogelijk is om op de latten te staan!

Eerste suikerlaagje gevallen

Gisteren en vannacht zijn de eerste vlokken sneeuw naar beneden gevallen. Niet alleen in de Alpen, maar ook in het Sauerland en Zwarte Woud. Nog geen gigantische hoeveelheden, maar wel een heerlijk winters suikerlaagje om vrolijk van te worden. Omdat de sneeuwgrens erg laag ligt, zijn ook veel dorpen bedekt met een laagje van het witte goud. Het is weer een genot om naar de webcams te kijken!

(Veel) meer sneeuw in aantocht

Het houdt niet op met het suikerlaagje dat er nu ligt. Zoals je maandag al in het weerbericht hebt kunnen lezen, voorspellen de weerkaarten nog veel meer sneeuw! Vooral in de zuidalpen kan het lekker gaan dumpen. Onder andere in Osttirol, Karinthië en de Dolomieten worden serieuze sneeuwhoeveelheden voorspeld. Minder voor de noordalpen, al zijn ook daar een aantal gebieden die behoorlijk wat mee gaan pakken. Om je een idee te geven, hebben we een aantal sneeuwvoorspellingen van Bergfex.at tot en met zondag voor je op een rijtje gezet:

  • Katschberg (Karinthië): 105 cm sneeuw
  • Turracher Höhe (Karinthië): 98 cm sneeuw
  • Val di Fassa (Zuid-Tirol, Dolomieten): 137 cm sneeuw
  • Alta Badia (Zuid-Tirol, Dolomieten): 196 cm sneeuw
  • Val Gardena (Zuid-Tirol, Dolomieten): 158 cm sneeuw
  • Sölden (Tirol): 184 cm sneeuw
  • Zillertal Arena (Tirol/Salzburgerland): 90 cm sneeuw
  • Heiligenblut – Grossglockner (Osttirol): 241 cm sneeuw

Winterse beelden

Van winterse beelden worden we blij. Ongeacht we er wel of niet zelf live van kunnen genieten. Word jij er ook zo blij van? We hebben een aantal fijne webcams voor je verzameld. Je kunt ze hieronder bekijken.

Seefeld
Seefeld
Arosa
Arosa
Lermoos
Arosa
Längenfeld
Längenfeld
Camping
Camping Morteratsch (Zwitserland)
Hochsölden
Hochsölden
Seefeld
Seefeld
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
Stuben am Arlberg
Stuben am Arlberg
Zugspitze
Zugspitze
Schruns
Schruns (Montafon)
Davos
Davos
Ellmau
Ellmau
Val Thorens
Val Thorens
Nebelhorn, Oberstdorf
Nebelhorn, Oberstdorf
Wart-Schrocken
Wart-Schröcken
Lech
Lech am Arlberg
Tignes
Tignes

Ondanks alle berichten vanuit onze eigen overheid en de overheden in de Alpen, blijven we hoop houden op een skiseizoen. Zodra het kan en mag, gaan we die kant op. Uiteraard rekening houdend met alle regels ter plaatse. Tot die tijd houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen en blijven we je inspireren met berichten over de skigebieden. Er komt ooit een einde aan deze ellende!

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in