Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Alpen zien een enorme daling aan Russische toeristen

Wintersportredacteur

De cijfers zijn hard aangekomen in de Alpen, want het aantal Russen dat een vakantie heeft geboekt in de Alpen is gedaald met 20%. Sommige skigebieden geven aan maar 10% daling te zien, maar er zijn skigebieden die 40% minder Russen in hun skigebieden zien in de maand januari. Schokkende cijfers, want veel skigebieden zijn voor een groot deel afhankelijk van deze doelgroep in het laagseizoen.

Januari is altijd de drukste maand voor de Russische skiërs in de Alpen. Hun januari vakantie is gelinkt aan de Russische Orthodoxe Christian Calendar, waardoor veel Russen richting de Alpen vertrekken. Zeker gezien de matige seizoensstart hadden de skigebieden wel extra Russische toeristen kunnen gebruiken, omdat deze normaal gesproken in januari voor veel omzet zorgen. Hierdoor wordt het laagseizoen voor veel skigebieden enigszins interessant gemaakt. De getroffen skigebieden spreken dan ook over een enorme dip en zien de cijfers hierdoor flink kelderen.

De reden voor deze afname is de daling van de Roebel in vergelijking met de Euro. Hierdoor is het voor de Russen enorm duur geworden om richting de Alpen te vertrekken voor een wintersportvakantie. De rijke Russen komen alsnog naar de Alpen, maar de middenklasse kiest ervoor om de wintersportvakantie in de Alpen een jaar te verschuiven. De Zwitserse toerisme chefs geven aan een daling te zien van gemiddeld 10%. Oostenrijkse autoriteiten geven aan een daling te zien van 40% in sommige skigebieden. Ook de wekelijkse vluchten van Moskou naar Innsbruck zijn nauwelijks gevuld, waardoor de Russische vliegtuigmaatschappij Aeroflot met de handen in het haar zit.

Aan het einde van het seizoen gaat de schade opgemaakt worden door veel skigebieden en wordt er gekeken hoe dit gat opgevuld kan gaan worden. Tot die tijd hopen de Alpenlanden dat de Roebel snel weer in waarde gaat stijgen, zodat het Russische toerisme weer aantrekt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in