Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Aftermovie Hohaas 12h Challenge: zo is het om 12 uur lang te skiën

© Mentelity Foundation

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Kun jij je voorstellen hoe het is om 12 uur lang achter elkaar te skiën? Alweer een paar weken geleden was de Hohaas 12h Challenge, de deelnemers van dit evenement deden het! Deze wedstrijd wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de Mentelity Games, een skireis voor mensen met en zonder een beperking. Dit jaar is er maar liefst € 134.481,- opgehaald voor het goede doel.

Hohaas 12h Challenge 2023

Verschillende teams van drie personen hebben tijdens de 12h Challenge op 25 maart 2023 van 0.00 uur ’s nachts tot 12.00 uur ’s middags in estafettevorm non-stop geskied. Teamleden wisselden elkaar af om zo samen de nacht door te komen. Waren de deelnemers niet op de piste, dan waren ze aan het uitrusten in een restaurant, een feestje aan het vieren bij de dj-booth of de andere deelnemers aan het aanmoedigen.

170 deelnemers stonden in 2023 aan de start. De omstandigheden in Hohsaas waren niet ideaal tijdens de challenge. Het was stormachtig en er kwam flink wat sneeuw naar beneden. Wij hebben hierdoor nog eens extra veel respect voor alle deelnemers. De Hohsaas 12h Challenge was weer een groot succes, in totaal is er € 134.481,- opgehaald voor het goede doel.

Hoe 12 uur skiën eruit ziet?

In de aftermovie kun je goed zien hoe het is om de hele nacht door te skiën. Ga jij de uitdaging ook aan en wil je volgend jaar meedoen? De datum voor 2024 is nu al geprikt, de Hohsaas 12h Challenge is dan op 16 maart.

Mentelity Games 2023

Het doel van het opgehaalde geld? Met de opbrengsten van de Hohsaas 12h Challenge worden de Mentelity Games georganiseerd. Dit is een meerdaagse reis naar Saas-Grund, waar deelnemers met en zonder lichamelijke uitdaging kunnen wintersporten en hun grenzen verleggen. Dit jaar was de derde editie van de Mentelity Games. Eind maart 2023 vond dit bijzondere evenement plaats. Zitskiën, staand skiën, skiën met een visuele beperking of snowboarden, het is allemaal mogelijk tijdens de Mentelity Games. De editie van 2023 was weer een groot succes!

Hoe het er dit jaar aantoe ging? Zo:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in