Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

€ 134.481,- opgehaald met de Hohsaas 12-uurs Challenge 2023

© Mentelity Foundation

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Hohsaas 12-uurs Challenge 2023 is een feit! Eind januari schreven we al over dit bijzondere evenement, waarbij wintersporters 12 uur lang skiën voor het goede doel. Afgelopen zaterdag is de Challenge uitgevoerd en met groot succes. Er is met deze actie maar liefst € 134.481,- opgehaald door de Mentelity Foundation.

De Hohsaas 12-uurs Challenge 2023

Verschillende teams van drie personen hebben tijdens de 12-uurs Challenge op 25 maart 2023 van 0.00 uur ’s nachts tot 12.00 uur ’s middags in estafettevorm non-stop geskied. Teamleden wisselden elkaar af om zo samen de nacht door te komen. Waren de deelnemers niet op de piste, dan waren ze wel aan het uitrusten in een restaurant, een feestje aan het vieren bij de dj-booth of de andere deelnemers aan het aanmoedigen.

170 deelnemers aan de start

Afgelopen zaterdag zijn ruim 170 deelnemers in actie gekomen met de 12-uurs Hohsaas Challenge. Daarmee is er een flink geldbedrag opgehaald, € 134.481,- in totaal! De omstandigheden in Hohsaas waren niet ideaal tijdens de challenge. Het was stormachtig en er kwam flink wat sneeuw naar beneden. Wij hebben hierdoor nog eens extra veel respect voor alle deelnemers.

Het doel voor het opgehaalde geld?

Onder andere de Mentelity Games worden door de Mentelity Foundation georganiseerd met het opgehaalde geld. Dit is een meerdaagse reis naar Saas-Grund, waar deelnemers met én zonder lichamelijke uitdaging kunnen wintersporten en hun grenzen verleggen. Op dit moment is de derde editie van de Mentelity Games aan de gang. Vanaf vandaag tot 1 april 2023 vindt dit bijzondere evenement plaats. Zitskiën, staand skiën, skiën met een visuele beperking of snowboarden, het is allemaal mogelijk tijdens de Mentelity Games.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in