Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Afrikaans skigebied Afriski klaar voor het skiseizoen

Wintersportredacteur

Skiën in Afrika? In de woestijn zeker! Hoe bijzonder het ook klinkt voor het land van de ‘Big Five’, ook hier kan het lekker sneeuwen. Sterker nog, als het bij ons zomer is, kun je in een aantal gebieden in het continent op de latten staan. Onder andere in het populaire Afriski Mountain Resort in Lesotho.

Daar zijn ze helemaal klaar voor het nieuwe winterseizoen dat morgen van start gaat. Er is de afgelopen dagen zelfs wat verse sneeuw gevallen!

Wintersport in Afriski

Afriski is een klein, maar populair skigebied in het koninkrijk Lesotho. Een klein land dat volledig wordt omringd door Zuid-Afrika. Je vindt hier slechts een paar liften en één piste. Is het dan wel de moeite waard om er te gaan skiën? Wie twijfelt moet de ervaringen van Gijs maar eens lezen.

Het Afriski Mountain Resort bevindt zich in the middle of nowhere, tussen de 3030 en 3222 meter hoogte. Het is absoluut bijzonder dat je hier kunt skiën. Verwacht geen gigantische sneeuwhoeveelheden, maar precies genoeg voor een paar heerlijke afdalingen. Afriski biedt alles wat veel skigebieden in de Alpen ook hebben: een skiverhuur, een restaurant, een skischool, een funpark, een skiwinkel én een après-ski bar. Wat wil je nog meer?!

Klaar voor het skiseizoen

Met het aanbreken van juni is ook de start van het skiseizoen van Afriski aangebroken. Vanaf morgen kan er weer geskied worden tot 29 augustus. Het is de afgelopen tijd regelmatig koud genoeg geweest, zodat de sneeuwkanonnen lekker hebben kunnen draaien. En dat niet alleen, er is vorige week ook een laagje verse poeder gevallen.

Code oranje

Een zomerse wintersport in Lesotho zit er voorlopig niet in. Het vliegverbod tussen Nederland en Zuid-Afrika is wel weer opgeheven, maar het reisadvies voor en Zuid-Afrika en Lesotho staat nog altijd op oranje. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan en dus geen vakanties. Mocht je besluiten ondanks alle regels toch die kant op te gaan, dan moet je je voor vertrek laten testen en bij thuiskomst verplicht in quarantaine.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in