Geen sneeuw in de Dolomieten? Met een MTB kom je toch aan je adrenaline shot!

Hoe sneeuwzeker een skigebied ook is, in het voor- of naseizoen gaat het wel eens verkeerd. Maar wie vervolgens bij de pakken neer gaat zitten mist iets geweldigs. Want diezelfde bergen zijn echt geweldig voor een mountainbike ritje!

De wereldwijde fietsverhuur boekingssite BimBimBikes heeft vanaf dit jaar voor teleurgestelde skiërs in de Dolomieten een oppepper.  Je kunt via BimBimBikes op heel veel plekken in de Dolomieten een mountainbike huren.

Voor adrenaline junkies met een topconditie is een heftige klim en downhill tocht het summum.  Fysiek én mentaal is het een super uitdaging. Gewoon met de gondel naar boven en dan via de paden naar beneden, is iets minder heftig maar wél supercool.  De vele GPS routes maken je navigatie eenvoudig, maar dat geldt natuurlijk niet voor de tocht zelf!

Mocht je daar nog niet helemaal aan toe zijn, dan kun je ook over de Lunga Via dell Dolomiti een wat gemakkelijkere maar wel echt geweldige tocht maken. Deze voormalige spoorlijn is omgebouwd tot een fietspad en loopt door een enorm stuk van de Dolomieten heen.

Mountainbikers op topniveau weten al jaren de skipistes van de Dolomieten goed te vinden.  In de Alta Badia worden er jaarlijks UCI Worldcup wedstrijden georganiseerd.  Je zou er bijna je skivakantie voor opgeven!

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?