Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Panorama Tour skitocht: prachtig rondje Val di Fassa

Bergen tijdens uitzicht Sellaronda

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ken je Val di Fassa al? Dit prachtige dal en het gelijknamige skigebied ligt niet ver van het bekende Val Gardena. Een ideale manier om de pistes hier te ontdekken, is met de Panorama Tour. Een mooie skitocht die je meeneemt door het hele skigebied en waarbij je onderweg geniet van de mooiste uitzichten op de UNESCO Dolomieten. Alles over de Panorama Tour skitocht in Val di Fassa lees je in dit artikel.

De Panorama Tour skitocht in Val di Fassa

Het skigebied van Val di Fassa is opgedeeld in drie deelgebieden: Ciampediè, Buffaure-Ciampac en Belvedere-Col Rodella-Passo Pordoi. Samen goed voor bijna 70 km aan pistes. De Panorama Tour skitocht geeft je een voorproefje van alle drie de gebieden. Ideaal voor een eerste dag in het skigebied. Daarnaast is dit een mooi alternatief voor de Sellaronda skitocht, waar je vanuit Val di Fassa ook toegang tot hebt. De Panorama Tour is prima te doen voor de gemiddelde skiër. Je kunt er een paar uur, maar ook een hele skidag voor uittrekken. Zeker als je onderweg ook stopt bij de vele fijne berghutten voor een drankje, antipasti en uitgebreide lunch.

Twee varianten

De Panorama Tour skitocht in Val di Fassa kun je op twee manieren skiën. Of van Col Rodella naar Ciampediè of andersom. Beide staan garant voor heerlijke pistes en schitterende uitzichten op de Dolomieten. Niet voor niets staan deze machtige bergen sinds 2009 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Met de klok mee ski je de gele route, tegen de klok in ski je de rode route.

  • Gele Panorama Tour (Col Rodella naar Ciampediè): 9 liften, een ritje in de skibus en 14,8 km aan pistes.
  • Rode Panorama Tour (Ciampediè naar Col Rodella): 7 liften, een ritje in de skibus en 13,05 km aan pistes.

Andere mooie skitochten

Naast de Panorama Tour skitocht kun je vanuit Val di Fassa nog een aantal mooie skitochten skiën. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Sellaronda: één van de mooiste skitochten in de Alpen.
  • De Sass Becé Tour: een prachtige skitocht die je meeneemt rondom het Becé massief in het Belvedere-Canazei gebied.
  • Alpe Lusia – San Pellegrino Tour: met de 11 km lange ‘Pista degli Innamorati’.
  • Giro della Grande Guerra: ontdek meer over de Eerste Wereldoorlog tijdens deze skitocht.

Tip: boek hier je verblijf in een van de dorpen van Dolomiti Superski bij Summit Travel inclusief skipas

Wintersport in Val di Fassa

Val di Fassa is een prachtig wintersportdal in het Italiaanse Trentino, midden in de machtige bergwereld van de Dolomieten. Overnachten kan hier in de dorpen Canazei, Campitello, Pozza di Fassa en Vigo di Fassa. Canazei, gelegen tussen de Ciampac, Col Rodella en Belvedere, is het grootste en meest bruisende dorp van allemaal. Je vindt hier naast verschillende accommodatietypes ook wat winkeltjes, gezellige bars en goede restaurants.

Rondom Val di Fassa ligt een skigebied met ruim 100 km aan pistes. Tel je daar ook de overige verbindingen met onder andere Val Gardena, Alta Badia en Arabba bij op, dan kom je al snel op meer dan 500 km aan pistes. Val di Fassa staat vooral bekend om de puntige rotsen van de Dolomieten en vele (naald)bossen. In het skigebied vind je veel fijne hutten waar je ’s middags heerlijk kunt lunchen. Na het skiën iets anders doen? Er zijn hier voldoende mogelijkheden voor leuke activiteiten. Van avondskiën tot schaatsen, een ritje maken in een paardenkoets, winterwandelen, rodelen en ga zo maar door.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in