Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

8-jarige jongen zwaargewond na val van 8 meter uit stoeltjeslift

Stoeltjeslift

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Vorarlberg in het skigebied Gargellen gebeurde er gisteren een vreselijk ongeluk. Een 8-jarig wintersportertje gleed daar van de zitting van een stoeltjeslift. Hij probeerde zich nog vast te houden, maar viel uiteindelijk acht meter naar beneden. Hierbij raakte hij zwaargewond.

Jongen valt uit stoeltjeslift

Maandagochtend rond 10.50 uur stapten een 14-jarig meisje en twee jongens van 7 en 8 jaar in de stoeltjeslift ‘Gargellnerköpfe’ tijdens hun skiles. Het eerste probleem ontstond al direct na het instappen. De ski’s van de twee jongens raakten in de knoop. Daarna, toen de stoeltjeslift het dalstation verliet, konden de kinderen de beugel niet sluiten. Na een mislukte poging gleed de 8-jarige jongen van de zitting. Met zijn linkerhand kon hij zich nog even vasthouden en het meisje greep snel zijn andere hand. Na de derde liftsteun (ongeveer 200 meter) verloor de jongen echter zijn kracht en kon ook het meisje hem niet langer houden.

Zwaargewond na val van acht meter

De 8-jarige jongen viel acht meter naar beneden in de sneeuw. Dit zorgde voor ernstige verwondingen bij de jonge wintersporter. Op de plaats van het ongeluk is eerste hulp verleend, waarna de jongen met de helikopter naar het ziekenhuis in Feldkirch is gebracht. De jongen had bekkenletsel.

Onderzoek gestart

Er is nu een politieonderzoek gestart in het skigebied om de situatie duidelijk te krijgen. Want waarom greep de liftmedewerker niet in? De skileraar zat in een stoeltje achter de kinderen in de stoeltjeslift, deze heeft om hulp geroepen maar werd niet gehoord.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in