Nieuwsalert per mail ontvangen

6 miljoen euro aan kunstsneeuw in Sotsji!

Met de Olympische Winterspelen voor de deur, was het voor voor de organisatie nog even spannend of er genoeg sneeuw zou zijn voor de skiwedstrijden. Temperaturen boven de 10 graden in de winter zijn geen uitzondering in de plaats die gelegen is aan de Zwarte Zee. Om die reden worden de meeste wedstrijden georganiseerd in Krasnaja Poljana, een stadje in de Kaukasus. Een bergstadje dat ongeveer 40 km verwijderd is van het bruizende hart, Sotsji.

De meeste wedstrijden zullen plaats gaan vinden in overdekte stadions, maar voor skiwedstrijden zijn bergen en sneeuw onvermijdelijk. Om die reden hebben de Russen niks aan het toeval aan laten komen. Gelukkig heeft het de afgelopen weken gesneeuwd in Rusland, want het leek er even op dat de kunstsneeuw de wedstrijden moesten gaan redden. Omdat de organisatie uiteraard rekening heeft gehouden met deze onzekere omstandigheden is er voor 6 miljoen euro geinvesteerd aan kunstsneeuw. Hierbij moeten 550 sneeuwmachines zorgen voor kunstsneeuw en daarnaast is de sneeuw van vorig jaar opgeslagen in grote reservoirs. In totaal hebben zij de beschikking over 700.000 kubieke meter sneeuw.

In de onderstaande video is goed te zien hoe Rusland Sotsji winterklaar maakt. Er is werkelijk aan alles gedacht. Mooi om te zien hoe de technologie van tegenwoordig voor een groot gedeelte de onzekerheid bij de organisatie kan weghalen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in