Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

53% van de wintersporters slecht voorbereid op vakantie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Uit onderzoek van TNS Nipo is gebleken dat 53% van de wintersporters niet goed voorbereid op de wintersportvakantie gaat. Dit zijn zorgwekkende cijfers, want 84% is er wel van op de hoogte dat je hierdoor blessures kunt verminderen. Dit onderzoek is verricht in opdracht van het Zilveren Kruis, waarbij zij de wintersporters meer bewust willen maken van de gevaren die op de loer liggen tijdens de wintersportvakantie.

“Tijdens het skiën of snowboarden worden er hele andere spieren gebruikt dan dat je normaal gesproken doet in Nederland. Ten eerste zijn de spieren deze extreme inspanningen vaak niet gewend en de bewegingen die je maakt zijn ook anders dan normaal”, aldus Beate Dejaco, fysio bij Sport Medisch Centrum Papendal. Bij de jongeren ligt het percentage nog hoger, want 59% heeft genoeg vertrouwen in de fysieke conditie van dat moment. Volgens de zorgverzekeraar zorgwekkende ontwikkelingen. 

Om het aantal goed voorbereidde wintersporters te vergroten, hebben zij de Winer-APK in het leven geroepen. Dit is een applicatie waarmee je voorkomt dat je slecht voorbereid op wintersportvakantie gaat. Deze applicatie is gemaakt in samenwerking met bekendste snowboardster Nicolien Sauerbreij. Op die manier ga je met meer zelfvertrouwen de berg af en kun je jouw wintersportvakantie ook goed afsluiten.

Voor het complete onderzoek. Klik hier!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in