Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

50-jarige snowboardster start haar 29ste World Cup seizoen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Oostenrijkse Claudia Riegler begint donderdag aan haar 29ste World Cup seizoen. Ze is 50 jaar en draait gewoon nog mee met de allerbesten. Riegler is een van de drie vrouwen in het Oostenrijkse team op de parallel reuzenslalom snowboard. Morgen start het Snowboard World Cup seizoen in Carezza in Zuid-Tirol.

FIS Snowboard World Cup

Morgen is het tijd voor de Snowboard World Cup in Carezza in Zuid-Tirol. De beste snowboarders strijden onderling op de piste Pra di Tori. Snowboarders uit de hele wereld komen bij elkaar om de parallel reuzenslalom te snowboarden. De 50-jarige Claudia Riegler komt dus ook in actie! De eerste heats zijn vanaf 11.15 uur in Carezza. De finale wordt gesnowboard vanaf 13.15 uur op donderdag. Riegler komt in actie met startplek 20.

Carrière Claudia Riegler

Riegler heeft al een rijke carrière achter de rug. Ze heeft deelgenomen aan tot nu toe in totaal vijf Olympische Spelen. Haar beste plaatsering is de 7de plek in 2010 op de Olympische Spelen. Ook heeft ze al zeven keer meegedaan aan de wereldkampioenschappen snowboarden. Ze maakte haar wereldbekerdebuut in november 1994 in Kaprun. Toen scoorde ze ook direct haar allereerste punten. De eerste wereldbekerzege behaalde ze in 1999 in Olang.

De moraal van het verhaal: leeftijd is maar een nummer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in