Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

5 ultieme tips voor een veelzijdige wintersport op de Seiser Alm

© IDM Südtirol - Harald Wisthaler

Wintersportredacteur

Omringd door de magische Dolomieten, skiën van brede en comfortabele pistes en genieten van heerlijke gerechten. Dat kun je allemaal verwachten van een wintersport op de Seiser Alm in Zuid-Tirol/Südtirol. Tijdens een wintersport in dit skigebied kun je je laten verrassen door de veelzijdigheid van de regio. Een wintersport zoals hier zal je niet snel ergens anders meemaken. Wat je allemaal kunt verwachten? Dat vertellen we je graag.

1. Afdalen van de mooiste pistes

Comfort staat voorop op de Seiser Alm. Hier hoef je namelijk amper je ski’s uit te trekken tijdens een skidag. Dit komt door de vele stoeltjesliften in dit skigebied, in totaal zijn er wel 20 stoeltjesliften. Zo bespaar je de nodige tijd om je ski’s uit te trekken, zoals nodig is bij een gondel, en kun je de gehele dag goed benutten op je ski’s. Seiser Alm deelt het skigebied samen met Val Gardena, in totaal kun je hierdoor skiën op 181 km aan pistes. Het is een van de grootste skigebieden van de Dolomieten. Een tip voor een wintersportdag in deze regio is om een van de prachtige en bekende skitochten af te leggen. In dit skigebied kun je kiezen uit de Sellaronda en de Seiser Alm Ronda.

2. Geniet van de Dolomieten

Tijdens je wintersport op de Seiser Alm ga je hoe dan ook genieten van het uitzicht op de Dolomieten. Deze prachtig bergketen is uniek en magisch. De Dolomieten zijn niet voor niets onderscheiden als UNESCO Werelderfgoed.

3. Culinair eten op de Seiser Alm

Heerlijk eten, daar weten ze in Zuid-Tirol zeker wel raad mee! Er zijn allerlei hutten waar je een bezoekje aan kunt brengen tijdens je wintersport in deze regio. Een paar tips:

  • Gstatsch hut: een nog redelijk nieuwe hut in Seiser Alm is de Gstatsch hut. Ook hier kun je typisch Zuid-Tirools eten. Maar hier doen ze het net iets anders dan in de meeste restaurants, traditioneel wordt namelijk gecombineerd met modern. De oude klassiekers worden in een nieuw jasje gestoken!
  • Hotel Goldknopf: op zoek naar meer luxe en een prachtig uitzicht? Dan kun je het beste een bezoekje brengen aan Hotel Goldknopf. Een hele mooie skihut op 2072 meter hoogte.
  • Tschötsch mountain hut: deze hut is een echte aanrader als je tijdens de lunch je ogen uit wilt kijken. Hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de Dolomieten. De hut wordt omschreven als rustiek, gezellig en authentiek en dat is hier zeker te merken.

4. Langlaufen op de Seiser Alm

Wil je eens iets anders proberen? Dan kun je langlaufen proberen. Op de Seiser Alm heb je hier zeker genoeg mogelijkheden voor met de 80 km aan langlaufloipes. Alle loipes zijn perfect geprepareerd en je kunt hier langlaufen op een hoogte van 2200 meter. Zowel beginners als ervaren langlaufers kunnen op de Seiser Alm uit de voeten.

5. Winterwandelen op de Seiser Alm

Gooi je ski’s een dagje aan de kant om een winterwandelpad uit te proberen. Op deze manier kun je echt ultiem genieten van de uitzichten over de Dolomieten. In totaal zijn er 60 km aan paden in deze regio te vinden. Van relaxte wandelingen tot uitdagende excursies, je kunt zelf kiezen hoe moeilijk je het jezelf wilt maken.

Naast de winterwandelpaden zijn er ook nog eens 50 km aan sneeuwschoenwandelpaden in dit gebied. Deze liggen allemaal in het Schlern-Rosengarten natuurpark, een prachtige omgeving! Een echte aanrader om te wandelen met sneeuwschoenen is in Tiers am Rosengarten/Tires al  Catinaccio. Deze omgeving heeft alles wat je je kunt wensen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met IDM Südtirol en Dolomites region Seiser Alm.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in