Nieuwsalert per mail ontvangen

De 5 leukste activiteiten om te doen in Ischgl

De Ischgl Skyfly

Wintersportredacteur

Ischgl is een skidorp gelegen in Silvretta Arena Ischgl – Samnaun. Het is een populaire wintersportbestemming onder Nederlanders en dat is volkomen begrijpelijk. Zo valt er naast de veelzijdige skimogelijkheden nog veel meer te beleven. Van grote feesten tot opmerkelijke activiteiten. In Ischgl kun je van alles, behalve vervelen. Dit zijn de 5 leukste activiteiten om te doen in Ischgl.

1. Top of the Mountain Concert

Het winterseizoen in Ischgl wordt jaarlijks op een spectaculaire manier geopend en afgesloten. Tijdens dit evenement laat Silvretta Arena zien waar ze bekend om staan, als een van de gezelligste wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Het seizoen start namelijk met het Top of the Mountain Concert. Dit feest hoort thuis in het rijtje van de grootste feesten in de Alpen. Geniet van een vol programma met optredens van bekende artiesten en DJ’s. Ben je een liefhebber van muziek, gezelligheid en natuurlijk skiën, dan wil je dit feest niet missen.

2. De SkyFly

Vrijwel ieder skigebied heeft iets unieks te bieden aan bezoekers. Zo ook Ischgl, waar je met een zipline over de omgeving kan vliegen. De route van de SkyFly is verdeeld in drie delen. Met een snelheid van gemiddeld 85 kilometer per uur daal je zo’n 300 meter naar beneden. Kijk waar je geskied hebt en verken het gebied vanaf een ander punt. Het is een indrukwekkende activiteit en zeker aan te raden voor wie wel van een beetje spanning houdt.

3. Après-skiën

Ischgl draagt niet voor niets de naam ‘Ibiza van de Alpen’. Deze wintersportplaats behoort tot de meest populaire après-skibestemmingen van Oostenrijk en dat zegt wel iets. Ischgl heeft veel verschillende après-skihutten waar gezellig en uitbundig gefeest kan worden. Dit gaat gepaard met luxe en dat zie je terug in de prijs. In tegenstelling tot de welbekende dorpen Gerlos en Westendorf zie je hier eerder flessen champagne rondgaan dan meters bier en schnapps. Aan topkwaliteit hangt natuurlijk een duurder prijskaartje dan gemiddeld. Dit maakt het echter niet minder gezellig!

4. Culinair genieten

Naast de ‘normale’ eetgelegenheden heb je in Ischgl tevens de mogelijkheid om culinair te genieten op het hoogste niveau. Je vindt in het dorp een aantal luxe restaurants die een Michelin-ster op hun naam hebben staan. Laat je smaakpapillen optimaal verwennen en geniet van de Oostenrijkse keuken.

5. Nachtrodelen

Rodelen is een leuke activiteit voor jong en oud. Je kunt dit in vrijwel ieder skigebied doen. Toch zijn een aantal rodelbanen net iets leuker dan de rest. Iedere maandag- en donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.30 uur kun je een 7 kilometer lange rodelbaan vanaf het bergstation Silvrettabahn in Ischgl afdalen. Deze rodelbaan behoort tot een van de gaafste rodelbanen in Tirol.

Hoe ziet Silvretta Arena Ischgl – Samnaun eruit?

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun is een groot, modern skigebied bestaande uit bijna 240 pistekilometers. Ischgl ligt in Oostenrijk en Samnaun in Zwitserland. De afdalingen zijn te verdelen over verschillende niveaus, waardoor vrijwel ieder type wintersporter hier aan zijn trekken komt. Toch wordt het grootste gedeelte van het skigebied beslagen met rode pistes. Bijna alle afdalingen bevinden zich boven de 2.000 meter, dus over sneeuwzekerheid hoef je je geen zorgen te maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in