Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

45 jaar SkiWelt: zo wordt het jubileum gevierd

Pistebord in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het grote skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental bestaat dit jaar 45 jaar. In 1977 ontstond het skigebied vanuit negen verschillende skigebieden. Dit gebeurde toen de Bergbahnen Brixental en Wilden Kaiser samen gingen werken. Het jubileum wordt dit jaar gevierd met verschillende investeringen in het skigebied.

45-jarig jubileum SkiWelt

Om even stil te staan bij het jubileum blikt dit grote skigebied in Oostenrijk terug. In SkiWelt zijn ze namelijk al jaren bezig om te verduurzamen. Van onder andere door zonne-energie aangedreven liften tot de 100 procent met groene stroom aangedreven kunstsneeuwinstallaties. En daar houdt het niet bij op: dit jubileum geeft aanleiding om nog meer te verduurzamen.

Verduurzaming in SkiWelt

In 2022 is er namelijk nog meer geïnvesteerd in duurzaamheid. In de dorpjes Ellmau en Scheffau is het plan om 50 procent van de energiekosten te besparen met nieuwe technieken. Dit jaar werd al 14 miljoen geïnvesteerd in het verbeteren van de techniek voor de sneeuwproductie en het uitbreiden van het systeem van zonnepanelen. Door de Hartkaiser- en Tanzboden stuwmeren te vergroten en de stuwmeren van Scheffau en Brixen samen te voegen, kan het gehele skigebied nu binnen vier dagen volledig besneeuwd worden. Dit is goedkoper en sneller!

In Ellmau zijn de berg- en dalstations uitgerust met PV-systemen, hiermee wordt bespaard op de energiekosten. Ook in Scheffau is er in deze systemen geïnvesteerd.

Wat is komende winter anders?

In Söll zijn er komende winter twee nieuwe routes voor toerskiërs. De ene gaat richting het bergstation Hexenwasser en de andere naar de Keat Almen. Ook nieuw is een bijzondere cabine in de Hexenwasser gondellift. Deze ‘Hexenwassergondel’ kun je boeken voor enkele uren, hiermee kun je overdag of tijdens het nachtskiën in de gondel genieten van champagne, hapjes en muziek.

Het kinderpark in Scheffau krijgt ook een upgrade. Deze is geïnnoveerd met hologram technieken in de tunnel. Hier kunnen kinderen vanaf komende winter 3D-films bekijken van de mascotte Snoki.

Speciale actie in SkiWelt

Met het 45-jarige jubileum in SkiWelt komt ook een actie. Tot eind februari kun je een skipas voor drie dagen voor de periode 18-03-2023 tot 10-04-2023 aanschaffen met 10 procent korting. Ideaal als je van plan bent in die periode naar SkiWelt te gaan!

Bekijk ook: 24 UUR IN: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in