Nieuwsalert per mail ontvangen

3D.Glass: Völkl maakt ski’s met driedimensionale glazen laag

In een zoektocht naar de perfecte ski komen skimerken elk jaar weer met nieuwe technieken. Ook het Völkl is altijd innoverend bezig. De laatste ontwikkeling van het merk is de 3D.Glass technologie, die de algehele prestatie en stabiliteit van de ski ten goede moet komen. Wat dat precies inhoudt? Dat wilden wij ook wel weten, dus gingen we op onderzoek uit.

Zoals je wellicht weet bestaat een moderne ski niet uit één stuk, maar is die opgebouwd in verschillende lagen. Die lagen geven de ski z’n (torsie)stijfheid en bepalen voor een groot deel ook de eigenschappen van de ski. Om de ski’s te verbeteren wordt door merken veelal aan die lagen gewerkt. Er worden telkens weer andere materialen gebruikt en andere constructies. De 3D.Glass technologie heeft daar alles mee te maken.

3D.Glass technologie

De nieuwste technologie van Völkl is een driedimensionele glazen laag in de ski. Vooral in de regio van de binding is die anders ten opzichte van de klassieke platte glazen lagen. In de video hieronder zie je de vorm van de laag, die niet alleen plat is, maar dus ook de hoogte in gaat. Bekijk de video eens, dat maakt het geheel meteen visueel. Het grootste verschil zit hem in de verticale laag net achter de sidewall en de horizontale laag net boven de sidewall.

Voordelen 3D.Glass technologie

De 3D.Glass technologie brengt een aantal niet te missen voordelen met zich mee, waardoor de ski’s met de technologie zeer interessant zijn. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer rebound in de bochten
  • De ski wordt duidelijk wendbaarder en levendiger
  • Er wordt meer kracht overgebracht op de kanten
  • De kantengrip is beter op harde en ijzige pistes

Ski’s met de nieuwe technologie

In het eerste jaar dat de technologie op de markt is, is de technologie nog niet in alle ski’s van het merk ingebouwd. In totaal vind je het 3D glazen frame nu in 8 ski’s, die in de Piste/All Mountain en Freeride categorie vallen. Ook in twee speciale vrouwenski’s is de technologie verwerkt, te weten de 90Eight W (Freeride) en de Flair 81 E (Piste All Mountain). Hieronder een overzicht van de ski’s waarin je de technologie vindt.

Meer weten?

Ben je nu geïnteresseerd in de technologie en in de ski’s, check dan even de website van Völkl. Daar vind je meer informatie en de dichtstbijzijnde Völkl dealer.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in