Nieuwsalert per mail ontvangen

10 dingen die mensen doen in de rij voor een skilift

Een lange rij bij een skilift is altijd irritant en kan voor een hoop irritaties zorgen. Skigebieden doen er dan ook alles aan om deze wachtrijen zo klein mogelijk te maken, bijvoorbeeld door skiliften te bouwen die wintersporters snel naar boven brengen. Toch sta je nog wel eens in de skilift en daar heeft iedereen z’n eigen gewoontes, zowel positief als negatief . Herken jij jezelf in de onderstaande 10 punten? Of herken je juist je vrienden?

1. Kom ik wel naast mijn skibuddy?

Dat is voor velen vraag nummer 1 als je samen in een drukke rij voor de skilift staat. Komen we wel weer naast elkaar in de lift? Niks is zo vervelend als naast een stel wildvreemden je lifttochtje doorbrengen. Het zal je gebeuren dat je met onbekenden moet praten. Dan maar een paar lege plekken naast je en een hoop irritatie van andere skiërs.

skilift

2. Ski’s uitprikken van je maatje

Een hele oude grap die toch erg leuk blijft. Je vriend, vriendin of broer staat nietsvermoedend om zich heen te kijken en geniet van de omgeving. Zonder dat hij/zij het doorheeft plaats je de punt van je skistok op zijn binding en druk je de binding naar beneden. Om het helemaal compleet te maken hoef je hem/haar alleen nog een duwtje te geven en hij/zij ligt languit in het pad. Lachen, of juist bloedirritant?

3. Gaten maken in het skipad

Wat duurt dat wachten toch lang. Uit verveling ben je met je skistok allemaal gaatjes aan het prikken in de sneeuw. Even lekker je agressie kwijt en het gladgestreken witte vlak onregelmatig maken. Waarom we dit doen? Echt geen idee!

4. Genieten van het uitzicht

Geen irritatie, maar gewoon even lekker om je heen kijken. Genieten van de besneeuwde bergen, het heerlijke zonnetje en al het vrouwelijk schoon om je heen. De ideale combinatie voor een pauze van een paar minuten. Even de skihelm van het hoofd en bruin worden. Skiën is geweldig, maar met een heerlijke gezonde kleur thuiskomen maakt het helemaal compleet. Deze genieters vergeten helaas wel af en toe een stapje naar voren te doen.

piste sneeuw skigebied

5. GA VAN MIJN SKI’S AF!

Je hebt fonkelnieuwe ski’s gekocht en probeert elk steentje of ander object op de piste te ontwijken. Schade op mijn ski’s? Ik moet er niet aan denken! Eenmaal bij de skilift aangekomen zie je een lange rij en kom je voor een skiër te staan die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Je merkt dat hij/zij bij elke beweging over de achterkant van je ski’s krast. Je moet je inhouden, maar op een gegeven moment barst de bom: GA VAN MIJN SKI’S AF! DAT JIJ NOU HUURSKI’S HEBT!

6. Skipakken spotten

Heb je net een nieuw modieus skipak gekocht? Dan is de kans groot dat jij niet de enige Nederlander bent met die outfit. Ook de ouderwetse skipakken, enorm dure skipakken en meest gekke combinaties doen je ogen afdwalen. Hoe kunnen sommige mensen zulke skipakken uitkiezen? Ook het prijsniveau van sommige skipakken doen ons verbazen. Alleen van de broek kun je al een maand je huur betalen!

retro-ski

7. Even mijn Facebook checken

Als je zo lang staat te wachten in de rij, dan is vaak het eerste wat je doet even checken of er WiFi is. Snel nog even je mail checken, een leuke up-date op Snapchat, een paar WhatsAppjes naar het thuisfront en even checken of die leuke jongen of meid uit de après-ski je misschien een berichtje heeft gestuurd. Zo gaan die uren durende minuten zo voorbij!

 

8. Bijkomen!

Hoezo is het koud op wintersport? De zweetdruppels lopen van je rug je bilnaad in. In de rij krijg je dé kans om je te ontdoen van dat extra laagje dat je voor de zekerheid hebt aangetrokken en kun je eindelijk even je muts of helm afdoen. Bovendien kunnen die beenspieren ook wel wat rust gebruiken. Het is niet blij dat ik glij, maar blij dat ik stilsta.

9. Genieten van de kinderklasjes in de rij

Een lange rij bij de skilift is ook voor de skileraar een hele opgave. Het kleine grut is natuurlijk binnen no-time verveeld en aan de leraar de taak om dit te voorkomen. De gekste liedjes en leukste spelletjes worden in de rij van een skilift uitgevoerd. Genieten toch? Waren wij nog maar zo jong!

skileraar-skilerares

10. Lekker meeluisteren

Tijdens het wachten voor de skilift worden de de grootste verhalen verteld. Ergens achter je hoor je wat slechte versierpogingen aan, naast je wordt er druk gekletst over het liefdesleven met een skileraar en voor je worden er vieze verhalen verteld. Lekker ongegeneerd luisteren, want niemand kent je toch.

BONUS: Skileraren of skileraressen spotten

Het beeld dat de skileraar vroeger had, is allang niet meer van deze tijd. Ondanks dit blijft het leuk om naar skileraren of skileraressen te kijken. Sommige doen net iets te mans, genieten iets te veel van hun ‘status’ en er zijn er zelfs een hoop die totaal de verkeerde techniek hanteren. Het bekijken van skileraren zorgt voor leedvermaak. Ook hierover hebben we een leuk artikel. Lees hieronder:

10 redenen om geen skileraar te worden

Mis je er nog een paar? Laat het ons weten!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in