Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

10 dingen die je niet moet vergeten als je de piste op gaat

Skipassen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is je vast wel eens overkomen. En als het jou niet is overkomen, vast wel iemand uit de groep. Sta je net klaar om te genieten van de eerste afdalingen, besef je dat je wat vergeten bent. Als je dan niet het geluk hebt dat je aan de piste zit, moet je dat hele stuk weer terug. Om dit te voorkomen zetten we hieronder 10 belangrijke dingen die je niet moet vergeten als je de piste op gaat.

Skischoenen lopen nu eenmaal niet lekker en als je met de bus naar de lift moet, zit je er helemaal niet op te wachten om weer terug te moeten. Zorg er daarom altijd voor dat je onderstaande 10 dingen altijd bij je hebt voor je weggaat. Dan kom je de dag wel door!

1. Skipas

Duhh! Toch gebeurt het regelmatig dat mensen bij de skilift staan en niet door de poortjes heen komen. Je vraagt je misschien af hoe het komt dat je toch het belangrijkste vergeet. Wanneer je meerdere skipakken mee hebt bijvoorbeeld en je bij het omwisselen niet denkt aan je skipas, sta je bij de lift toch stom te kijken. Of als je na een avondje bij de après-ski je pas toch maar op tafel hebt gelegd en de volgende dag vergeten bent dat ie niet meer in je jas zit. Het kan nou eenmaal gebeuren. Tip: leg hem bij de sleutels van je accommodatie of naast je mobiel!

Skipas in jas

2. Skibril

Ook bij de skibril denk je: hoe kun je die nou vergeten? Toch zijn er mensen die dit voor elkaar weten te krijgen. Je zou denken dat iedereen goggles aan zijn skihelm vastmaakt. Ook hier kan de après-ski weer een rol spelen. Wanneer je je helm af doet na een hele dag skiën, weet iedereen dat je haar dan niet helemaal zit zoals gewenst. Daarom doe je lekker een muts op, niemand die het ziet. Om dan het beeld helemaal af te maken zet je wel nog even je skibril eroverheen. Dan moet je die de volgende ochtend dus wel weer aan je helm vastmaken…

3. Contant geld

Na een heerlijk wintersportontbijt met kaiserbroodjes ga je met een volle maag de piste op. Iedereen weet wel dat de afdalingen in de ochtend het lekkerst zijn. Omdat je lekker aan het genieten bent van de perfecte geprepareerde pistes, heb je niet door hoe snel de tijd gaat. Als je dan rond een uur of 11 toch wel zin begint te krijgen in een lekkere Apfelstrudel, zoek je een gezellige berghut op voor een welverdiende pauze. Na 10 minuten in de rij te hebben gestaan, kom je er bij de kassa achter dat je hier alleen maar met contant geld kunt betalen. Sta je dan met je pinpas… Zo onhandig!

4. Telefoon

Foto’s maken, bellen, betalen, je skidag tracken. We gaan niet meer op wintersport zonder onze smartphone. Behalve dat het handig is om elkaar te kunnen bereiken als je de groep kwijt bent, wil je natuurlijk aan het eind van de dag ook kijken wie het hardst is gegaan en de meeste kilometers heeft gemaakt. Het kan tegenwoordig allemaal met je mobiele telefoon. En bovendien, hoe moet je je dronken vrienden vastleggen in de après-ski zonder telefoon?

5. Handschoenen

Ben jij in de ochtend niet de snelste en moet iedereen altijd op jou wachten? Dan kan het wel eens zijn dat je in alle haast iets vergeet, zoals bijvoorbeeld je handschoenen. Dat wordt toch echt terug naar het appartement of hotel, want zonder handschoenen skiën is natuurlijk geen optie.

Koop goede handschoenen bij Poederbaas

handschoenen

6. Lippenbalsem

Natuurlijk kun je ook skiën zonder lippenbalsem. En zeker niet iedereen gebruikt het. Maar zeker als je hoger de bergen in gaat, kun je last krijgen van droge lippen. Een beetje lippenbalsem biedt in dit geval de uitkomst. In de lift is het een kleine moeite om even je lippen in te smeren en je zult echt het verschil merken.

7. Zonnebrand

Zonnebrand zal niet het eerste zijn waar je aan denkt als je richting de piste gaat. Maar schijn bedriegt. Ook op wintersport schijnt de zon en daar hoog in de bergen is ‘ie extra krachtig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de weerkaatsing van de zon in de sneeuw. Smeren dus!

8. Zonnebril

Misschien gebruik je een zonnebril niet per se bij het skiën, maar het kan wel een aanrader zijn als je op het terras van de berghut zit. Zeker op dagen met een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje is het slim om een zonnebril op te zetten. Zo verblind je je ogen niet aan de felle, witte sneeuw.

9. Buff

Een skipully alleen kan voor de warmere dagen voldoende zijn, maar wanneer het kouder wordt, heb je toch wel meer nodig om warm te blijven. Een buff kan dan heel goed van pas komen. Het zou toch zonde zijn als je niet volop kunt genieten van de pistes omdat je het koud hebt. De buff is ook weer zachter voor je lippen en zo haal je niet je lippen open aan de rits van je ski-jas.

DAKA heeft een uitgebreid aanbod met sjaals, buffs en mutsen voor komende winter
Koop een lekkere buff bij Poederbaas

10. Muts

We skiën natuurlijk met een helm op, maar in een berghut of op het terras kan het fijn zijn om een muts bij je te hebben. Zeker als je buiten zit, is het prettig als je hoofd niet meteen afkoelt als je je helm afzet. En daarnaast is het ook de perfecte oplossing voor helmhaar.

Koop een hippe muts bij Poederbaas

Muts op het terras

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in