Nieuwsalert per mail ontvangen

10 dingen die je niet moet vergeten als je de piste op gaat!

Wintersportredacteur

Het is je vast wel eens overkomen. En als het jou niet is overkomen dan vast wel bij iemand uit de groep. Sta je net klaar om te genieten van de eerste afdalingen, besef je dat je wat vergeten bent. Als je dan niet het geluk hebt dat je aan de piste zit, moet je dat hele stuk weer teruglopen op die vervelende skischoenen. Dit zijn 10 belangrijke dingen die je niet moet vergeten als je de piste op gaat.

Omdat die skischoenen niet zo lekker lopen en omdat het gewoon vervelend is om weer terug te moeten of te wachten hebben we de 10 belangrijkste dingen die je niet moet vergeten als je de piste op gaat, op een rijtje gezet. Vergeet ze 10 dingen zeker niet!

1. Skipas

Duhh! Toch gebeurt het regelmatig dat mensen bij de skilift staan en niet door de poortje heen komen. Je vraagt je misschien af hoe het komt dat je toch wel het belangrijkste vergeet. Wanneer je meerdere skipakken mee hebt bijvoorbeeld en je bij het omwisselen niet denkt aan je skipas, sta je bij de lift toch stom te kijken. Of als je na een avondje bij de après-ski je pas maar op de tafel gelegd hebt. Dit is namelijk handig want dan vergeet je hem de volgende dag niet.

2. Skibril

Ook bij de skibril denk je: hoe kan je deze nou vergeten? Er zijn mensen die dit toch voor elkaar weten te krijgen. Je zou denken dat iedereen zijn bril aan zijn skihelm vastmaakt. Toch kan de après-ski ook hier weer een rol spelen. Wanneer je je helm af doet na een hele dag skiën weet iedereen dat je haar dan niet helemaal zit zoals gewenst, dan doe je toch een muts op? Om dan het beeld helemaal af te maken ze je wel nog even je skibril eroverheen. Dan moet je die de volgende ochtend dus wel weer aan je helm vastmaken.

3. Contant geld

Na een heerlijk wintersportontbijt met kaiserbroodjes ga je met een volle maag de piste op. Iedereen weet wel dat de afdalingen in de ochtend het lekkerst zijn. Omdat je lekker aan het genieten bent van de perfecte geprepareerde pistes, heb je niet door hoe snel de tijd gaat. Als je dan rond een uur of 11 toch wel zin begint te krijgen in een lekkere Apfelstrudel of Topfenstrudel ga je bij het eerste tentje eten wat je ziet zodat je daarna weer snel verder kunt. Kom je daar aan en heb je, je heerlijke tussendoortje al op je bord liggen. Kom je er vervolgens bij de kassa achter dat je geld op zak hebt. Super onhandig, want nog steeds kun je niet overal pinnen in de bergen.

 

4. Telefoon

Niet alleen is je mobiel handig om mensen te bellen als je ze kwijt bent (omdat jij natuurlijk de snelste van de groep bent). Tegenwoordig heb je namelijk Google Maps voor op de piste. Deze app vertelt hoeveel kilometer je op een dag geskied/gesnowboard hebt. Natuurlijk is je mobiel altijd handig om nog even die leuke foto te posten, of om je dronken vrienden vast te leggen bij de après-ski.

5. Handschoenen

Ben jij in de ochtend niet de snelste en moet iedereen altijd op jou wachten? Dan kan het wel eens zijn dat je in alle haast helemaal je handschoenen vergeet. Natuurlijk zijn handschoenen niet het allerbelangrijkste wat je nodig hebt om te kunnen skiën, maar na een paar afdalingen worden je handen toch wel behoorlijk koud en begin je ze echt wel te missen.

6. Lippenbalsem

Natuurlijk kan je ook skiën zonder lippenbalsem, en zeker niet iedereen gebruikt het. Maar zeker als je hoger de bergen in gaat krijg je last van ruwe lippen. Als je dan last hebt van pijnlijke lippen is de ritssluiting van je jas ook niet heel fijn, en niet iedereen heeft daar bescherming voor. Een beetje lippenbalsem kan daar tegen helpen. Wanneer je in de lift zit is het een kleine moeite om even je lippen in te smeren. Toch is het effect wonderbaarlijk. Lekker dik insmeren en je hebt veel minder last van ruwe, kappotten lippen.

7. Zonnebrand

Niet het eerste waar je aan denkt als je richting de piste gaat. Toch verbranden veel mensen tijdens het skiën of snowboarden. Doordat je de hele dag bezig bent en door de kou niet doorhebt dat je vol in de zon bent, gaat het verbranden snel. Verbrand je niet zo snel? Neem dan de zonnebrand mee voor die ene vriend die het al snel zat is en liever in de ligstoeltjes van de zon ligt te genieten.

8. Zonnebril

Een skibril is niet altijd even comfortabel. Als de zon schijnt, je bent al dik ingepakt, en je hebt ook nog eens zo’n grote bril op die geen lucht doorlaat. Kan een zonnebril echt top zijn! Lekker luchtig en zo wordt je gezicht toch nog wat bruiner. Ook als je tijdens de lunch lekker buiten zit is een zonnebril wel handig. Want om nou met je skibril op aan tafel te gaan zitten….. En dan pak je ook hier weer wat zon.

9. Sjaal

Een skipully alleen kan voor de warmere dagen voldoende zijn, maar wanneer het kouder wordt heb je toch wel meer nodig om warm te blijven. Een sjaal of een ski col kan dan heel goed van pas komen. Het zou toch zonde zijn als je niet volop kan genieten van de pistes omdat je het koud hebt. De sjaal of ski col is ook weer zachter voor je lippen en zo haal je niet je lippen langs/ open aan de rits van je ski jas.

10. Muts

Heb je niet zo’n hele warme skihelm? Doe er dan een muts onder! Het zelfde geldt bij de sjaal, het zou zonde zijn als je niet kan genieten omdat je het koud hebt. Net als bij de skibril is het handig de must mee te nemen naar de après-ski. Want wanneer je de hele dag je helm op gehad hebt zit je haar niet zo florisant meer. Een muts is Hiervoor de perfecte oplossing. Muts op en niemand ziet meer dat je eigenlijk gewoon een badhair moment hebt.

Dit zijn de 10 voorwerpen die je niet kunt missen op de piste. Natuurlijk zijn er nog veel meer belangrijke dingen en nieuwe tools. Benieuwd hoe je de wintersportvakantie een nog leuker maakt? Bekijk dan deze gadgets.

Met deze 10 gadgets ben jij deze winter de blits op de piste

 

 

 

 

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in