© Skiinformatie

Zwitserse bierbrouwerij maakt Schnapps van bieroverschot

Dat brouwerijen met een bieroverschot zitten vanwege de coronamaatregelen is geen nieuws meer. De horeca neemt veel minder bier af en dat wordt hard gevoeld. Een Zwitserse bierbrouwer heeft een nieuwe bestemming gevonden voor het bieroverschot.

Het coronajaar 2020 heeft bij veel brouwerijen niet alleen gezorgd voor een veel slechter resultaat dan normaal, maar ook voor overvolle kelders met onverkocht bier waarvan de houdbaarheidsdatum verstrijkt. In Oostenrijk bleven brouwerijen naar schatting zitten met 170 miljoen halve liters bier. Volgens de Zwitserse brouwerijvereniging werden vorig jaar 34 miljoen biertjes minder gedronken dan het jaar ervoor. Dat bier moet ergens heen…

Bier wordt Schnapps

De makkelijkste manier om het overgebleven bier kwijt te raken, is het wegspoelen, maar een Zwitserse bierbrouwer koos voor een andere oplossing. Van het bieroverschot maakte Martin Uster van Brauerei Baar een ‘bierbrand’. Dat is een relatief onbekend digestief, ofwel een Schnapps. Het precieze recept verklapt hij niet, maar duidelijk is dat er van 12 liter bier 1 liter Schnapps gemaakt kan worden. Deze drank verkoopt hij nu naast zijn bierassortiment.

Bierbrand

Het produceren van bierbrand is niet nieuw voor de brouwer. Ook zes jaar geleden was er sprake van een bieroverschot en probeerde hij voor het eerst een bierbrand te maken. Deze ervaring komt hem nu goed uit. De brouwer laat weten dat het niet voor elke kleine brouwer een optie is om het bieroverschot te gebruiken voor een bierbrand. De productie ervan brengt extra kosten met zich mee en is logistiek ingewikkeld.

Schnappsje extra drinken

Wij hopen dat deze oplossing voor Brauerei Baar de tegenslag wat kan verzachten. En voor wat het waard is: we zullen volgend seizoen (en hopelijk al deze zomer) een Schnapps extra drinken.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?