Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zware nacht voor Oostenrijkse skigebieden

Foto: Billy Vonk - Brixental

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het was even slikken voor de Oostenrijkse skigebieden toen het met bakken uit de lucht kwam zetten gisteravond. We hebben het hier dan niet over sneeuw, maar over dikke druppels regen. Tot ver boven de 2.000 meter grens hebben de skigebieden hier last van gehad en dat is duidelijk te merken vandaag.

Gisteren heeft het tot circa 1.500 meter bijna de hele dag gesneeuwd. Dit leverde uiteraard prachtige foto’s op en zelfs op de pistes kon er flink gepoederd worden. Check de heerlijke foto-update die wij hier gisteren over publiceerden. Toch zag je dat de structuur van de sneeuw in de loop van de dag veranderde en de regen langzaam de overhand nam. Aan het begin van de avond waren dit kleine druppels, maar in de nacht kwam het vervolgens met bakken uit de lucht op sommige momenten. Zo moest in de Zillertal Arena gisteren de skishow afgezegd worden, omdat de weersomstandigheden verre weg van ideaal waren.

De gletsjer skigebieden hebben overigens wel geprofiteerd van deze neerslag, want op deze hoogte is de neerslag uiteraard gewoon als sneeuw naar beneden gevallen. De pistes in de ‘normale’ skigebieden kunnen heel wat hebben, maar toch was dit wel even slikken bij het management, want het doet de kwaliteit van de sneeuw nooit ten goede. Vanaf nu kunnen we gelukkig weer gaan uitkijken naar een periode waarin het kouder gaat worden en er weer sneeuw op ons staat te wachten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in