Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zoveel sneeuw ligt er in bekende skigebieden in Zwitserland

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na periodes waarin sneeuwval en zon zich afwisselden in de skigebieden in de Alpen, is het tijd om de balans op te maken. Het wintersportseizoen is in volle gang, dus wellicht ben je al op wintersport geweest, verblijf je momenteel in de Alpen, of staat er binnenkort een reis naar de bergen op de planning. Het is altijd handig om te weten hoeveel sneeuw er momenteel op de Zwitserse Alpen ligt. We willen je graag op de hoogte brengen van deze informatie!

Sneeuwhoeveelheden in de Zwitserse bergen

Hoeveel sneeuw er is gevallen de afgelopen tijd? Veel skigebieden plaatsen sneeuwberichten op de website met daarin allerlei actuele informatie over de omstandigheden. Hoeveel ligt er nu op de pistes en in het dal? Dat hebben we voor je uitgezocht! Dit zijn de gemiddelde sneeuwhoeveelheden die op de berg en in het dal van een aantal bekende skigebieden in Zwitserland liggen:

SkigebiedOp de bergIn het dal
Engadin St. Moritz151 cm60 cm
Les 4 Vallées125 cm40 cm
Matterhorn Ski Paradise105 cm25 cm
Silvretta Arena140 cm40 cm
Arosa-Lenzerheide180 cm70 cm
Flims Laax Falera 330 cm25 cm
Crans-Montana180 cm30 cm
Saas-Fee330 cm75 cm
Grindelwald-Wengen155 cm10 cm

Mis je nog een skigebied? Laat het ons weten in de reacties op social media of stuur ons een berichtje: +31 85 083 0087, dan voegen we die informatie nog toe!

Afdalen in de sneeuw

Van deze hoeveelheden gaat je wintersporthart toch sneller kloppen? Boek nog een wintersport voor dit winterseizoen, er zijn nog mogelijkheden! Kijk eens bij een van deze aanbieders:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in