Nieuwsalert per mail ontvangen

Niet zoveel sneeuw in herfst sinds 2007

De herfst van 2017 kan de boeken in als sneeuwrijk. De laatste jaren zag het er in de herfst treurig uit in de Alpen. Het leek meer op het kletsnatte Nederlands weer met slechts af en toe sneeuw die snel weer weg was. Gelukkig is daar nu na 10 jaar verandering in gekomen en kunnen we nu eindelijk weer genieten van de heerlijk winterse beelden.

Sneeuw

Het is alweer 10 jaar geleden dat we zo vroeg van zoveel sneeuw konden genieten. De ene na de andere sneeuwdump bereikt de Alpen en zorgt voor een behoorlijk pak sneeuw. De prachtige winterse beelden en de heerlijke pistes kunnen om deze reden dan ook niet achterblijven. Verschillende skigebieden hebben besloten om eerder open te gaan.

Zugspitze

Voor Duitsland is het zelfs nog veel langer geleden dat deze hoeveelheden sneeuw in de herfst naar beneden dwarrelde. Op 13 november 2017 lag er op de Zugspitze namelijk 2,25 meter. Deze hoeveelheid sneeuw lag er zo vroeg in het seizoen niet meer sinds 1978. Dat is dus bijna 40 jaar geleden!

 

Oorzaak

De vele sneeuwval op een hoogte van 1.000 meter komt door de poollucht van dit najaar. Echter komt er de komende dagen een einde aan de koude temperaturen. Hierdoor zal een deel van de sneeuwdeken weg gaan smelten.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in