Nieuwsalert per mail ontvangen

Zorg dat je wintersport materiaal in goede conditie is

De skiwinkels hebben het op het moment weer super druk met het prepareren van de huur en koop ski’s. Het duurt nog twee weken voordat Nederland er weer op uit trekt naar de Alpenlanden. Een mooi skipak en lekkere warme skikleding is voor veel wintersporters de enige zorg bij de voorbereiding van de wintersport. De reden daarvan is voornamelijk, omdat de meeste skimateriaal huren en vertrouwen op de skiwinkel. Bij de voorbereiding van skimateriaal komt namelijk een hoop kijken en kan er voor zorgen dat blessures voorkomen worden.

Slijpen:
Slijpen is belangrijker dan de gemiddelde skiër denkt. Goed geslepen ski’s zorgen er voor dat je grip houdt op de pistes. Vooral op ijzige pistes kun je merken dat de ski’s niet goed geslepen zijn. Je glijdt dan weg en kunt geen grip houden. Hieronder een filmpje hoe dit in skiwinkels gedaan wordt:

Waxen:
Waxen zorgt ervoor dat de ski’s makkelijk glijden. Als ski’s niet goed gewaxt zijn dan wordt je als het ware tegen gehouden. Hoe skiwinkels waxen kun je in het volgende filmpje zien:

Afstellen ski’s:
Ski’s moeten afgesteld worden op de volgende variabele:

  • Leeftijd
  • Gewicht
  • Skiniveau
  • Lengte

Skiwinkels hebben hier apparaten voor die dit automatisch kunnen instellen.
Als ski’s niet goed zijn afgesteld dan schieten de ski’s niet uit bij een val wat kan zorgen voor verdraaiende skiën, afgescheurde kruisbanden en meniscus beschadiggingen.

Het is dus belangrijk om voor de vakantie je skimateriaal te laten controleren door specialistische skiwinkels.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in